Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pogona vitticeps - terárium

Bohužel jste evidentně nepochytila uplně správně ;-). Zelenina pro agamu se nevybírá podle toho zda je zelená, ale podle toho jakou má nutriční hodnotu a jaký má obsah vápníku. V tuto dobu je nejvhodnější pampeliška, jetel, jitrocel, vojtěška apod. Ze salátů čínské zelí, například běžné saláty moc vhodné nejsou, jsou spíš vodnaté a moc dobrou výživovou hodnotu nemají, přestože jsou taky zelené ;-)

Co se vitamínů týče, Roboran H obsahuje vitaminu D3 stejně jako Reptivit, to jen na okraj ;-) Navíc pokud má zvíře UVB, klidně pořád můžu hmyz obalovat, pokud to zvířeti nepodávám lžičkou, nic se tím nezkazí.

Co je naopak důležité ve vztahu k teráriu na fotce, je že je zářivka s UVB na jedné straně a výhřevná bodovka na druhé, což bude znamenat, že se agama bude patrně slunit spíš na teplejším místě a k UV si vleze jenom občas. Je lepší mít osvětlení udělané tak, že když už nemám výbojku, dám alespon výhřevku a kompakt s UVB na jedno místo, aby si agama nachytala při vyhřívání se i nějaké to UV.

Na dně je nějaký prapodivný písek, jestli to je takový ten rádoby spešl pouštní červený z nějakého zverimexu, tak ho vyměňte za nějaký normální, nejlépe namíchaný štěrk s obyčejným pískem do pískovišt. V tom červeném se může agamě obalit jídlo a ucpe jí to trávící trakt.

A na závěr, pročíst již sepsané:

http://www.reptile.cz/agama-vousata/terarium/
Vlevo v menu je vše další podstatné včetně krmení ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny