Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Radiant Heat panel do PVC terária či jiný způsob vytápění?

Díky za odp.
Ok. S tím testováním,... to prakticky znamená, že když mi to nebude stačit nebo to naopak bude příliš silné, tak budu muset folii prodejci vrátit. Tak snad na to v e-shopu přistoupí! Máš s tím nějakou zkušenost? Vim, že menší e-shopy nerady vyřizují vracení zboží (kor vyzkoušené) - ale nevím jak jinak bych to mohl "vyzkoušet"?

No každopádně teraria budou momentálně stát vedle sebe, tak jen přemýšlím, jestli koupit jeden pás topné folie pod obě a regulovat to termostatem přes jedno čidlo umístěné např. v tom levém (materiál je u obou ter. stejný a folie by měla hřát všude stejně ne?) A nebo koupit pod každé tera 1 folii?

Je třeba ještě top. folii nečím přikrýt-ochránit na ploše styku s teráriem? Jde mi o to, aby se při manipulaci s teráriem folie třeba nepoškrábala (a neodešla zbytečně včas?). Přelepit průhlednou izolepou? Už jsem to na netu někde (u chovu achatin - foto viz příloha) viděl. Ale nevím, zda je to nutné nebo naopak zbytečné.

Každopádně, co když mi to bude "hicovat" jak píšeš až k 38°C, já tam nemůžu mít víc jak 33°C, abych krajtám nepekl břicha! To se mi asi termostat "zblázní" a bude se spínat dost často, ne?* Možná to tak má bejt, ale pokud ne, tak bych rád věděl, co dělat? Zda terárko vyvýšit nad topnou folii nějakýma podložkama, ale to mi zas vznikne trochu mezera a teplo vydávané folií bude zbytečně utíkat do stran...


*Momentálně se mi termostat spíná tak 8x za den, když teplota vyleze na 31°C a pak když klesne tak na 26°C, tak to zas top. kábel spustí a tak stále do kola.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny