Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Radiant Heat panel do PVC terária či jiný způsob vytápění?

No já su zatím "mikro" chovatel takže nemám folii jak jinak využít. Mám jen ty 2 hady. Sice bych chtěl do budoucna množit a rozšiřovat sbírku, ale bohužel jsem prostorově dost omezen, takže zatím bych si ty nevyužité folie mohl jen někde vystavit;) Proto to pro mě je celkem důležité moci to vrátit, zvlášť když se to musí zkoušet a nedá se to zrovna odhadnout, zkrátka by mi ty folie byly k ničemu a utratit 700 kč (za 2 folie), nebo 1.400 Kč celkem (za 2 zbytečné folie navíc) mi přijde už podstatný rozdíl;)

Vzhledem k vnitřní ploše 1 teraria 67x37cm se mi zdají rozměrově přijatelné tyto varianty (viz obr.):
15cm top. folie: 15 x 41 cm (11 W); 15 x 57,2 cm (15 W)
27cm top. folie: 27,4 x 41 cm (22 W); 27,4 x 57,2 cm (30 W)
Kterou by si volil spíš ty? Mě se zdá lepší ta 27cm široká (22 W), zůstává tam pak chladnější kout. A tak by to mělo být, ne?

Pak je tu ještě jeden problém, kam umístit čidla termostatu? Já bych je dal až do terária, poněvadž jde o zvířata. Ale kvůli folii to je prý nutné udělat jinak. Ptal jsem se přímo u výrobce top. folii a řekl mi, že sonda termostatu prý "musí být umístěna přímo na folii (viz obr.), z důvodu možného špatného odvodu tepla plastovou stěnou terária. Co se teploty týká, ta může být prý nastavena maximálně na 60°C. Jedná se o teplotu při které nedochází ke zničení topné fólie (teplotní odolnost 80°C) a zároveň teplotu při které by nemělo docházet k ničení, tavení, stěn terária." Výrobce také poznamenal, že top. folie nevyhřeje celý prostor tera, ale to myslím není nutné. Kdyžtak bych tam pak ještě přidal ty top. panely až bych přeměřil ty teploty v tera.

Tak teď nevím jak to technicky vyřešit, abych nezničil folii a zároveň správně hřál hady;)...

Co se týče četnosti spínání termostatu, tak jsem si myslel, že je třeba zvolit druh výhřevu (top. folie, Wattáž, rozměr, vzdálenost od vyhřívané plochy) tak, aby se termostat nemusel spínat zbytečně často. Možná jsem si naivně myslel, že se cca v 8:00 ráno sepne a večer ve 20:00 vypne. A ne že bude "cvakat" každých 10-15 min.

Psal si, že máš silnější ten polystyren, já mám 1 cm klasickej. Stačí to nebo mám shánět silnější a třeba extrudovaný?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny