Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výbojka "ReptiEye" - zkušenosti

Pointa debaty byla o tom, že vám to nikdo neřekne, protože k dané výbojce žádné testy nejsou a to že pod ní zvířata viditelně nestrádají není příliš použitelný důkaz o tom, že se jedná o dobrou výbojku. To pouze naznačuje, že pravděpodobně nemá žádné markantní negativní vlivy, nikoliv že je to dobrá koupě ve srovnání s ostatními značkami jako např. Solar Raptor, Bright Sun, Sun Lux apod. Proto jsem k dané výbojce již před rokem psal, že bych jí zatím nedoporučoval, protože mi to přijde jako velké riziko "testovat" novou značku přímo na zvířatech.

Pán který tyto výbojky dováží a v ČR prodává tu nicméně nedávno jako nový příspěvek dopsal, že mají s výbojkami nejlepší výsledky.

Máme úžasné výsledky, samozřejmě děláme testy, porovnáváme a testujeme vše na UVC. Přidávám pár obrázků pro info.
Proto padla otázka na základě čeho tvrdí, že mají výborné výsledky a jestli opravdu nějaká měření existují. Otázku jsem psal naprosto vážně, protože mě také zajímalo zda v mezičase někdo nějaké testy provedl. Odpověď zatím žádná nezazněla, tudíž si těžko udělat nějaký obrázek.

Závěr je tudíž takový, že špatně nemusí být nic, ale taky nemusí být nic dobře. Když kupujete lampu k agamám, může vám být celkem jedno jaké osvětlení u nich budete mít, protože přežijí ledascos. Pokud však uvažujete o kvalitnějším osvětlení, buď proto, že vám na zvířatech záleží, nebo proto, že máte zvířata u kterých je kvalita opravdu důležitá, tak je dobré si dát s výběrem světel trošku záležet. A v takovém případě bych si světla, která nejsou zatím příliš prověřená prostě rozmyslel. Nic víc, nic míň.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny