Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zařízení terária pro trnorepa skalního

Hodně záleží jak je chceš chovat.

Tera co se do velikosti týče bude ok. Když uděláš na pozadí nějaké terasy apod. tak se plocha ještě maličko zvětší a oni po nich docela rádi lozí. Možná bych zvážil maličko vyšší, aby se ti tam vešla nějaká pořádná lampa, protože milujou výhřevný místa, takže do tohodle terárka klidně 70Wku Sunluxku nebo podobnou.

Co se substrátu týče, tady záleží na způsobu chovu. Když tam dáš nějaký písek nebo něco podobnýho počítej s tím, že jsou to neskutečný hraboši a pořád to musíš nějak upravovat apod. Proto se lidi občas uchylujou k tomu, že jim dávaj třeba jenom tenčí vrstvu štěrku, nebo štěrkopísku, do který nemůžou tolik hrabat. Hodně lidí je chová na prosu, jakože krmení pro ptactvo :-), funguje to jako docela hygienický substrát, dobře se to čistí přes síto a oni to i baští, takže je to takové spojení užitečného s užitečným :-D. Já o tom kdysi uvažoval taky, ale mám nakonec pořád tu vrstvu písku a pořád se vztekám když jsou lišty na šoupačky plný písku, nebo když si některý z nich usmyslí, že se prohrabe do austrálie a totálně překope celý terárko.

Nory nemám vyřešené moc esteticky, prostě plastová bedna s víkem, obložená polysterenem, natřený lepidlem na kachle, aby to nerozdrápali, do bedny je z boku udělanej otvor a na něj je napojená drenážní trubka. Ani jsem neřešil nějaké vyhřívání a oni stejně tu noru používaj téměř automaticky jako úkryt ve kterým se cítí bezpečně. Když si tady chvíli budeš hledat v diskusích najdeš tu i příklady s konkrétníma fotkama jak mají lidi nory vyřešený, určitě doporučuji např. řešení, že je bedna zakomponovaná již do terárka a ze předu je vytvořený šuplík, aby šla vyndat aniž bys muselhrabat v terárku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny