Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Anolis trinitatis nebo Gonocephalus chamaeleontinus

Co myslíte , do jakého jestera mám jit? Oba dva se mi moc líbí tak chci taky názor ostatních chovatelů jedna se u obouch druhu o odchov takze žádný import... Vim ze drakous je asi složitější na chov ale tak neni to import co hodně lidi odsuzovali...
Změna předmětu, původně: anolis trinitatis nebo gonocephalus chamaeleontinus (Aurifer)

Předmět Autor Datum
Spíše uprednostnuji gonocephalus ale tak můžete mi můj nazor změnit , např. Poptávkou těchto jesteru…
borneo69 24.07.2015 07:49
borneo69
vybrat si musíš sám , ber toho kterej ti připadá zajimavější ,pro mě gonocephalus toho bych bral já…
Janekkk 24.07.2015 08:43
Janekkk
Me prave taky vic laka genocephalus no :D ale leco jsem cetl na ruznych diskuzich hlavne negativni s…
borneo69 24.07.2015 21:58
borneo69
Hlavně je to GOnocephalus, ne genocephalus. Odchovy jsou méně náročné než odchytová zvířata. Do jaké…
lacerta. 25.07.2015 01:36
lacerta.
jasne no... a este se chci zeptat na velikost teraria protoze jsem cetl ze potrebuji hodne velke ter…
borneo69 25.07.2015 10:35
borneo69
Oni nejsou moc nároční na prostor, ale 45x45x60 se mi zdá už dost málo. Hlavně ta výška se mi nezdá…
lacerta. 25.07.2015 20:37
lacerta.
Na délku, ale mám tam hodně větví a místa dost... Do budoucna vyresim holt vyšší... Ale fakt jsem vi…
borneo69 25.07.2015 21:12
borneo69
Tak to je celkem nevhodnej rozměr. Asi takhle - lidi dělaj kde co, ale to ještě neznamená, že je to…
lacerta. 26.07.2015 07:01
lacerta.
jasne tak gonocephalus zatim porizovat nebudu az casem... a pujdu do Anolis trinitatis to je tera v…
borneo69 26.07.2015 08:52
borneo69
Mate nekdo zkusenosti s Anolis trinitatis? choval jste nekdo nebo chovate? rady privitam :) ale chov… poslední
borneo69 26.07.2015 12:58
borneo69

Hlavně je to GOnocephalus, ne genocephalus. Odchovy jsou méně náročné než odchytová zvířata. Do jaké míry jsou nebo nejsou v pohodě se nedá moc říct. Ve vhodném teráriu s odpovídající péčí jsou bezproblémoví. Jen bych nekupovala zbytečně mladá zvířata, ale raději si připlatila za starší kusy.

jasne no... a este se chci zeptat na velikost teraria protoze jsem cetl ze potrebuji hodne velke terarium a pak jsem nasel ze je chovaj napr. v tera 45x45x60 coz mi neprijde zrovna hodne velke tera ale tak na velikost zvirete to podle me je v pohode kdyz ma 20 telo a zbytek ocas... na chov zvirat pisou na kazdou stranu pres metr coz je divne... ja mam 100x40x50 myslite ze vtom bude v pohode? mam to dost vyvetveny a kvetin taky dost a jeste vodopad a na kazde strane steny po kterych mohou splhat...

Oni nejsou moc nároční na prostor, ale 45x45x60 se mi zdá už dost málo. Hlavně ta výška se mi nezdá dostačující. Ale zase i to by se pro jedno zvíře dalo, jen osobně preferuji spíš větší terária.
To Vaše terárium je metr na výšku? Pokud ano, tak to bude stačit. Důležitý je dobře odvětraný strop.
Akorát pro mláďata je na začátek lepší mít menší terárium a pak je přesunout - zvlášť v zarostlém velkém teráriu se blbě hledají a nejsou tak pod kontrolou.

Na délku, ale mám tam hodně větví a místa dost... Do budoucna vyresim holt vyšší... Ale fakt jsem viděl na netu ze to chová v menším nez mám... Oni v těle maj těch 20-25 ne zbytek ocas vim jsou to stromovi agamy větví tam mám dost ...

Tak to je celkem nevhodnej rozměr. Asi takhle - lidi dělaj kde co, ale to ještě neznamená, že je to dobře (navíc teda z toho, co jsem viděla na netu já, tak byla terárka spíš větší než menší, takže by mě zajímalo, kde hledáte). Gonocephalové rádi spí v co nejvyšším místě v terárku a pak si kousek na den popolezou - třeba samice rády sedí kousek nad zemí - a tohle jim moc rozšoupnutí nedá. A optimální rozměr je aspoň pro mě ten, kdy si zvíře může stoupnout v terárku, aniž by mělo ocas do smyčky - navíc ve výšce 50cm by teda aspoň můj samec drhnul hlavou o strop a špičkou ocasu skoro o hlínu - zrovna na výšku potřebujou víc prostoru - o menším jak 80cm bych vůbec neuvažovala. Pořád jsou to celkem neobvyklí chovanci a nezaslouží si někde paběrkovat v nevhodném terárku. Buď kupte rovnou vhodné (pač ani pro mladé to není terno - pro ty je to zase hodně velké a budou blbě lovit) a nebo si nepořizujte stromové zvíře. Nechápu tu potřebu cpát zvíře do něčeho, co není zrovna ideál, když vhodné terárko stojí pár korun. Dáte tam substrát, případně světla a zvířeti zůstane prostoru akorát tak se přičapnout a držet - uvědomte si, že většinu dne a noc tráví vertikálně a ne jako třeba kočinčíny.
Takže za mě nějaké "do budoucna" neplatí. Terárko má být připravené a gonocephalové nejsou zrovna zvířata, kterým udělá přesunování z terárka do terárka nějak extra dobře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru