Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa sonora - Leopard

Jistěže to jsou čistokrevná zvířata. U Winnera přišli na svět leopardi ve vrhu klasických sonor, které nadále pářil mezi sebou, čímž neudělal nic jiného, než že získal geneticky další leopardy. Pokud to myslíte takhle, tak laicky tedy upevnil mutaci v chovu, rozšířil ji. Z mého pohledu vyšlechtit znamená vytvořit něco cíleně, za takový produkt lze považovat třeba sunglow, moonglow, paradigmu a další. Pokud se u mutace prokáže, že nejde o modifikaci a je tedy nějakým způsobem dědičná, tkví celý problém v tom, jak zvíře dědí. Asi těžko si ale řeknu "ááá, tak tenhle rok si vyšlechtím leoparda". Natož, abych si ho vyšlechtil třeba z Kostarik nebo Hondurasů (ale žijeme v Čechách, taky je možné všecko:-D). Takhle bych si potřeboval vyšlechtit letos Scorii:-D
Stranou ponechávám fakt, že někteří "otcové mutací" nejsou ani lidmi, jimž se mutace v chovu objevila, ale zkrátka ji zakoupili do chovu a dále s ní pracovali.
Něco jiného je už je prošlechťovat a vést liniový chov třeba stripe leopardů, kde člověk cíleně používá jenom pruhovaná zvířata, stejně jako zdokonalovat třeba Sharp nebo Kahl albina rudými zvířaty pro zvýraznění barev, kreseb atd.
Tak na okraj - mutačních hroznýšů se v přírodě objevuje více - namátkou profláklí Hog Islandi jakožto přírodní hypomelanici, žijící a vyskytující se v přírodě, ten samý případ jsou B.constrictor "sabogae".
Když se tedy vrátím k leopardům, jedná se o mutaci, která pochází pouze ze sonor a nemá prapůvod ve spojení s jinými hroznýši.
O velikosti leopardů potažmo sonor jsem tu už kdysi psal:
http://tera.poradna.net/q/view/193124-boa-consctor -imperator-veracruz?page=r193880#r193880

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny