Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divocí potkani

Ahoj všem, našla jsem hnízdo divokých potkanů, matku zabil můj kocour.Je jich 17 holat, myslíte, že je mohu podhodit mým samicím, které mají ted´ mladé a později je zkrmit hadům, nebo mají hodně parazitů a neriskovali byste to? Nechala bych si i samici pro osvěžení krve.Děkuji

Předmět Autor Datum
Jestli ti ty holata přijme, to nevim. Ale pro případný osvěžení krve je zapotřebí samec, protože div…
Josefek 06.08.2015 13:35
Josefek
Podhodit je pod laboračku můžeš, pravděpodobně je přijme, potkani s tím cavyky moc nedělají. Ale poč…
Aurifer 06.08.2015 14:53
Aurifer
dala jsem je tam asi před hodinou a dobrý, přijaly je, ony se starají o mladé společně i rodí do ste…
kacaba1 06.08.2015 17:02
kacaba1
odčervit se dají běžnými přípravky pro psy a kočky, v tom není problém. Jinak pokud budeš ta holata…
Aurifer 06.08.2015 18:43
Aurifer
Přidám se se svou troškou do mlýna...Odkud jsi? Mám fakt vážný zájem na odkoupení divokých odstavčat…
V.R. 06.08.2015 20:48
V.R.
Od Neratovic. poslední
kacaba1 07.08.2015 07:13
kacaba1

Podhodit je pod laboračku můžeš, pravděpodobně je přijme, potkani s tím cavyky moc nedělají. Ale počítej s tím, že ti ji asi něčím infikují. Takže pak skupinu bude potřeba zbavit parazitů a odčervit, pokud bys je chtěla nechat na chov. Zkrmit je ale můžeš, tam to problém neni - akorát teda pozor na 1 věc, raději dávat zabité. Páč proti divokým potkanům je i největší gladiátor laboratorního potkana skutečný ťutínek. A pokud je had zvyklý na laboráky, tak ho divoký akorát zraní a pravděpodobně se ani nenechá slovit. Co se týče toho nenechání se nakrýt, tak se to může stát - sice divoké samice odchované pod laboratorní se občas nakrýt laborákem nechají, ale pořád je dost těch, co mu prostě nedají. Takže "na novou krev" je lepší nechat samce, ten přefikne všechno. JInak divocí potkani odchovaní pod laboračkou se dají i velmi dobře ochočit.

dala jsem je tam asi před hodinou a dobrý, přijaly je, ony se starají o mladé společně i rodí do stejného hnízda, přitom možností a " domečků "mají několik.čím se odčervuje potkan?
Divokého samce na chov-ten bude asi obří že jo? Musím si ho nějak označit a cíleně ho ochočovat od mláděte, protože bych pak nerada přišla o ruce:-D.
Hadi jsou zvyklí na laboráky, takže divoký radši praštím-což jsem měla v plánu stejně, vím co dokážou..
Každopádně moc děkuji.

odčervit se dají běžnými přípravky pro psy a kočky, v tom není problém. Jinak pokud budeš ta holata brát pravidelně do ruky, ochočí se sama, obzvlášť pokud máš třeba krotší ty samice. Ono to moc neznamená, že když jsou divocí, tak že budou zlejší (pokud tě samože nebudou považovat za hrozbu, což hada jo).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru