Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terarijní místnost - chlazení

Mam ted' v těchto vedrech problém s vysokou teplotou v místnosti se šváby 6 m2, teplotu nemam jak srazit ikdyž mam vypnutou všechnu elektriku v místnosti, větrák mam zapnuty v noci mezi 22 a 6 hodinou ale stále to je málo, teplota se furt drží na 30°C někdy i víš, raději ke švábům ani moc nechodím aby tam nešel teply vzduch, místnost je cela zateplená.
přemýšlím o zakoupení klimatizace, ještě mě napadá možnost chlazení místnosti studenou vodou ze studny, co si o tom myslíte? Kdybych dal tři staré metr dlouhé litinové radiátory nad sebe a přes spínací hodiny tam v horkých dnech pustil několikrát děnně novou studenou vodu. Bylo by to určitě levnější než klimatizace a to jak na pořizovací náklady tak na provoz a pro mě účely to zchladit denně o par °C by to mělo stačit. Případně pokud klimatizaci tak jakou? a podle čeho vybírat.
Ještě přemýšlím v budoucnu o zvětšení místnosti o dalších 6 m2 ale to ukáže až čas, zatím stávající prostory stačí.

Předmět Autor Datum
proč chceš chkladit, když tam máš 30°C? to je pro většinu druhů švábů v pohodě, těch pár dní veder n…
Aurifer 15.08.2015 12:40
Aurifer
protože mi děla problémy to udrzet na těch 30°C při těchto teplotách nemůžu šváby přebírat, počítat…
coleopter274 15.08.2015 13:35
coleopter274
no já mam 32°C v těch místech, kde mam bedny s hmyzem a žádný problém, některé bedny mají možná i ví…
Aurifer 15.08.2015 16:58
Aurifer
no jak jsem psal potřebuji se šváby přebírat atp. a to při těchto teplotách moc nejde, vlhkost mi do…
coleopter274 15.08.2015 20:55
coleopter274
co se odvlhčovače tyče, tak běžně 3 litry vody vylévám když je par dni vypnuty je to i dvakrát tolik…
coleopter274 15.08.2015 20:58
coleopter274
nevim jak u vás, ale tady se teď ochladilo o 18°C..ta chemická odvlhčovačka je trochu míň účinná než…
Aurifer 16.08.2015 22:09
Aurifer
tady se taky ochladilo což je fajn letos už pořizovat klimatizaci nebudu ale rad bych v tom měl do p… poslední
coleopter274 17.08.2015 14:42
coleopter274

protože mi děla problémy to udrzet na těch 30°C při těchto teplotách nemůžu šváby přebírat, počítat atp. navíc nemůžu zapnout odvlhčovač, protože by tam bylo ještě víc teplo, a teplota 32°C není jen u stropu je v cely místnosti!!! a není to jen par dní ale spíš měsíce, není problém že by do místnosti šel teplý vzduch ale i šváby z hlediska k tomu kolik jich tam je vydávají trochu tepla a i ta trocha je moc. Potřebuji tam udržet stále podminky.

no já mam 32°C v těch místech, kde mam bedny s hmyzem a žádný problém, některé bedny mají možná i víc, páč jim zespoda ještě trochu topí zářivky z terárek. Co se týče odvlhčovače, tak co teď když jsou horka místo elektrického použít ten chemický? Já ho kdysi používala v terarijních místnostech a funguje to dobře. JInak hmyz zas tak stálé podmínky nepotřebuje, 32°C neni potřeba tak hrotit, jen se jim zrychlí cyklus.

no jak jsem psal potřebuji se šváby přebírat atp. a to při těchto teplotách moc nejde, vlhkost mi dost vadí ale teplo je ještě horší, při těchto teplotách se jim i zkracuje životnost, cyklus se urychluje to je pravda, ale bývá to na úkor menší kvality životnosti a velikosti švábů.
Navíc jsem tam chtěl dat nějaký terarka což by znamenalo další zdroj tepla, místnost je cela ze vnitřku zateplena takže všechno teplo se tam drží, což v zimě je super ale v vedrech to je hrůza.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru