Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zážitek s veterinární klinikou Exovet Brno

Dobrý den / Ahoj,

chci se s vámi podělit o svůj aktuální zážitek s brněnskou veterinární klinikou specializovanou na exotická zvířata, EXOVET (www.exovet.cz).

Předem upozorňuji, že pro potvrzení svého podezření, které vyplyne z textu níže, nemám faktický důkaz a náhody se dějí, neutvořte si tedy prosím svůj názor na tuto ordinaci jen na základě mého článku. Nicméně pokud se stejná náhoda stává opakovaně, výrazně to snižuje šanci, že jde opravdu o náhody, zveřejněním svého příběhu tedy sleduji poskytnutí možnosti ostatním klientům kliniky Exovet, aby se v případě, že mají podobnou zkušenost, přihlásili a přidali své zážitky.

V tomto okamžiku nemám v plánu nikoho pomlouvat a unáhleně obviňovat, pokusím se tedy psát co nejobjektivněji. Posuďte sami, do jaké míry je pravděpodobné, že zde skutečně hraje roli náhoda.

Dne 21.8. jsem na veterinární kliniku Exovet přivezl samici F.Pardalis ve věku cca 8-9 měsíců – můj odchov. Samice byla na pohled v pořádku, nicméně už třetí den nežrala a ubírala na váze, proto jsem nechtěl nic riskovat.

Na klinice nebylo při vnějším ohledání nalezeno nic znepokojivého, domluvili jsme se však, že samice zůstane na klinice na rozbor krve a následné pozorování.

Zhruba po 5 dnech, co jsem neměl z kliniky o stavu samice žádné info, jsem zatelefonoval a dozvěděl se, že samice sem tam něco sežere, ale nepravidelně a její hmotnost stále klesá. Krevní testy neprokázaly žádnou výraznou abnormalitu, avšak paní MVDr.Kusáková pojala podezření, že samice trpí cukrovkou a že bude nejlepší ji i nadále pozorovat.

Uplynul přibližně další týden, kdy jsem ze strany kliniky neobdržel žádné info, takže jsem opět sáhl po telefonu. Bylo mi v podstatě zopakováno to stejné, co minule. Zhruba v této době jsem si uvědomil, že vlastně nemám žádnou možnost kontroly a ověření, je-li samice vůbec ještě naživu a že mi není jen uměle navyšována cena za hospitalizaci zvířete.

Včera, tedy dne 3.9.2015, po 14 dnech od hospitalizace samice, jsem se rozhodl kliniku Exovet bez ohlášení navštívit. MVDr. Kusákovou jsem náhodou zastihl pár metrů od vchodu do ordinace povídat si s nějakou další osobou. Nic nenasvědčovalo tomu, že by paní doktorka v tento okamžik někam spěchala nebo se věnovala něčemu akutnímu. Když si mě asi po 3 minutách všimla, jak čekám opodál, až bude mít čas se mi věnovat, přišla a sdělila mi, že samice je na tom špatně a že jí nedává moc šancí. Zopakoval své podezření na cukrovku.

Když jsem požádal, jestli bych samici mohl vidět, bylo mi sděleno, že nyní se to nehodí, že prý má paní doktorka teď v ordinaci „něco rozdělaného“. Oponoval jsem, že nikam nespěchám a že počkám, jak dlouho bude potřeba (do konce ordinačních hodin zbývala asi hodina a půl), nicméně mi bylo zopakováno, že dnes zkrátka samici vidět nemohu.

Po cestě z ordinace jsem o všem pořád přemýšlel a po pár minutách jsem paní doktorce zavolal s dotazem, má-li v případě cukrovky, která je prý neléčitelná, vůbec nějaký smysl, aby samice byla i nadále hospitalizována. Odpověď byla rozhodné Ano, paní doktorka prý stále pátrá v literatuře a mám pocit, že řekla, že má v plánu i nějaké další testy (na její náklady - více viz níže). Souhlasil jsem s pokračováním hospitalizace, avšak trval jsem na tom, že chci své zvíře co nejdříve vidět a domluvil jsem se tedy na příští den (tedy 4.9.2015), prý ať se stavím okolo 16.hodiny.

Ihned po mém návratu domů jsem své přítelkyni již zcela správně předpověděl budoucí vývoj, který možná už i vy tušíte. Dnes, dne 4.9.2015 v 11:21, mi přišla od MVDr. Kusákové SMS zpráva s informací, že má samice bohužel včerejšího dne večer (!!!) zemřela. Jinými slovy – po dvoutýdenní hospitalizaci samice jsem se se svou jedinou neohlášenou návštěvou s tolerancí několika málo hodin přesně trefil do okamžiku, kdy samice padla.

MVDr.Kusáková mi sice dne 4.9., tedy v den, kdy jsem podnikl „přepadovou“ návštěvu s cílem vidět své zvíře, řekla, že tu dlouhou hospitalizaci ani případné posmrtné testy hradit nebudu, prý to bere na sebe, protože ji samotnou zajímá, co mé samici je. Nicméně tento příslib mi byl učiněn až poté, co mi byla znemožněna dvouminutová prohlídka samice a co již bylo jasné, že jsem pojmul jisté podezření…

Podotýkám, že za celou dobu, co služby kliniky Exovet využívám, což je zhruba rok a půl, se mi ani jednou nestalo, že by na mě personál neměl čas. Ať už jsem dojel přímo s nějakým zvířetem či kvůli obyčejnému rozboru trusu, vždy jsem byl ochotně přijat. Až do včerejška, kdy jsem chtěl po dvou týdnech krátce vidět svou samici.

Vyzvednutí mrtvého tělíčka mi také nebylo umožněno – prý jde na histologii a po pitvě musí být z infekčních důvodů posláno k asanaci. Souhlas k pitvě jsem sice vysloveně neudělil, ale ani předem nezamítnul…

Závěr: Osobně soudím, že výše uvedené jednání rozhodně není, slušně řečeno, tak úplně transparentní. Jsem tedy zvědavý, jak píšu v úvodu, jestli nás není víc, kterým se na klinice Exovet udála podobná příhoda. V případě, že popsaný scénář poznáváte, dejte vědět, prosím.

Marek

Předmět Autor Datum
Asi to byla náhoda, v roce 2013-2014 jsem tam měla hospitalizovanou fenku, které kolabovaly orgány,…
Andy Greneia 20.09.2018 14:43
Andy Greneia
Paní veterinářka nám ztratila hada krajtu královskou mutaci. Byla tam půl roku na léčení. A když nám…
Brigit 26.12.2022 20:53
Brigit
Tak to je taky "dobrej" zážitek :-(
Marek_H 28.12.2022 16:19
Marek_H
Dobry den, a jak to s hadem dopadlo? Mate toho sveho? poslední
Jana Krouman 22.06.2023 12:57
Jana Krouman

Asi to byla náhoda, v roce 2013-2014 jsem tam měla hospitalizovanou fenku, které kolabovaly orgány, co teda, tak mi taky nevolali, musela jsem si volat já ... fenku mi zachránili a po druhé pak také. Možná to byla u Vás jen blbá souhra náhod.

Paní veterinářka nám ztratila hada krajtu královskou mutaci. Byla tam půl roku na léčení. A když nám paní veterinářka volala, abych si došla pro Lilith, tak nám dávala úplně jiného hada. A bohužel nemá ponětí, kde je náš had a vlastně ani neví či je ten druhy had, když nám ho vlastně dávala. A místo toho, aby to se mnou řešila, tak radši děla mrtvého brouka. Jak se tohle může na veterinární klinice stát???!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru