Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zkušenosti při výrobě tera stěny (pro sklípkany)

ahoj ted řeším tera. stěnu (skřín) pro sklípkany z lamina rozměru výška 200x130xh30cm. Tato skřín bude mít z čela posuvné skla a na zádech upevněný topnej kabel, uvnitř této skříně budou police, které budou končit 2 cm od zad. Na policích budou terárka pro sklípkany. Tak by mě zajímali vaše zkušenosti , náměty fota , větrání, jaký topný kabel a vyřešení jeho přichycení a jakou odrazovou folií jste použili. Hlavní důvod skříně je zvýšit teplotu v teráriích, chci tuto stěnu vytopit na 25-30
díkec za postřehy

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem to tak nějak provizorně dobastlil. Mojí vitrínu o rozměrech 165x100x40 vyhřeje 80 wattový k… nový
slukař 08.12.2015 11:53
slukař
čau já mam skříň z lamina jak jsem psal ,ale pokud ti to nevytopí kabel 80w tak bych dokoupil ještě… poslední
jooska 08.12.2015 20:32
jooska

Tak jsem to tak nějak provizorně dobastlil. Mojí vitrínu o rozměrech 165x100x40 vyhřeje 80 wattový kabel o dva stupně víc, než je v místnosti. Takže je to o ničem. Přemýšlel jsem, že by tam šel dát nějaký malý příomotop o výkonu 1000 wattů napojený na termostat, ale říkám si, jestli to má vůbec cenu. Když je totiž ta vytrína chvíli zavřená, a pak do ní strčím makovicí, tak je to docela cítit chemií. Mám docela strach, abych tam pavouky nevytrávil. A taky jsem teď koukal na internet, a píšou tam cosi o karcinogenitě těch lepidel, kterými se OSB lepí. Takže si říkám, jestli chci mít tohle vůbec v místnosti, kde spím. Máte někdo zkušenost se sklípkanem v OSB teráriu? Nechcípnul tam?

čau já mam skříň z lamina jak jsem psal ,ale pokud ti to nevytopí kabel 80w tak bych dokoupil ještě jeden kabel. Já vytápím spodní prostor skříňě rozměrů 124x70x35 kabelem 50w délky 7,8m. A jsem schopen v místnosti kde je 20C vytopit prostor spodní skříně na 25-27 stupnu, když kabel topí bez přestávky. Na vrchní prostor skříně 124x121x28cm mám 100w kabel délky 15m tak uvidíme . Jinak OBS desky se běžně používají při stavbě dřevostaveb, tak si myslím že by měly být zdravotně nezávadné,ale je fakt že OSB desek je víc druhů. Já kdybych byl tebou tak bych dokoupil ještě jeden topný kabel a naistaloval do skříně. Běžně se v OBS teráriích chovají hadi, agamy a podobná havět bez problému, tak proč né sklípkani??? Já osobně měl v OBS terárium jen chameleona ,ale měl jsem otevřený strop a žádný problém jsem neměl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru