Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba inkubátora, liahnutie

Dobrý deň,

1) mam na vás dotaz a to, že chcel by som si postaviť inkubator pre Agamy Bradaté len neviem ktorý je ten lepší preto sa vás chcem spýtať, že s ktorým máte najlepšie skusenosti a čo je pre stavbu potrebne kupiť, ako nato..

Viem, že existuje aj vela tzv. "domácich" inkubátorov takže teda aky používate vy, čo to obnáša, a aká je stým náročnosť.

Dalšia otázky by sa týkali liahnutia.
2) Viem, že sa agamy liahnu 2-3 mesiace .. aka teplota im vyhovuje a taktiež vlhkosť kolko % by mala tvoriť, treba udržiavať rovnaku teplotu aj vlhkosť cez noc?
3) Ak by sa vyliahla prva agamka tak ju mám nechať stále v inkubátore a počkať 2-3 dni či sa nevyliahnu všetky a potom ich spoločne premiestniť do teraria kde budu zatial vyrastať? Ak ano, nebudu potrebovať niaku potravu ked sa vyliahnu v inkubatore a ostanu tam tie 2-3 dni?
4) S čím ich je najlepšie krmiť na začiatku ? (hmyz/rastlinná potrava)
5) Treba hned podávať vitamíny? (odkedy, napr. týždeň po vyliahnutí)

Očísloval som otázky pre lepší prehlad.

Předmět Autor Datum
V podstatě na všechny otázky jsou odpovědi zde. 1. Pro pogony je asi nejlepší i nejlehčí na výrobu…
Cadaverous 15.09.2015 08:53
Cadaverous
Dakujem, presne niečo takéto som hladal, len ešte jedna otázka, Teplotu a vlhkosť treba udržiavať a…
Stankko 16.09.2015 11:22
Stankko
Neustále. U gama poklesy neřeším. nový
Cadaverous 17.09.2015 11:54
Cadaverous
Zdravím, nechtělo se mi zakládat nové vlákno. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte jak se jmenu… poslední
lama.mira 13.11.2015 20:05
lama.mira

V podstatě na všechny otázky jsou odpovědi zde.

1. Pro pogony je asi nejlepší i nejlehčí na výrobu tzv. suchý inkubátor. Klasická polystyrenová krabice kde na víku připevníte topný kabel, kterej bude napojenej na termostat, který nastavíte na cca 28°C. Více bych doporučil znovu tento odkaz, kde je to pěkně popsané.

2. Viz bod 1. Osvědčila se mi teplota 28°C a pro vlhkost jsem dal do inkubárotu misku s vodou, která se odpařovala. Samozřejmě vlhčit vermikulit. Více zase odkaz.

3. Po celkovém vylíhnutí jedince nechávám ještě 24 hodin v inkubátoru. První 1-2 dny pogony tráví svůj tzv. žloutkový váček, tudíž většinou hned ani žrádlo nepřijímají.

4. Koupit mikrocvrčky a nechat položenou i nějakou porosenou pampelišku.

5. Asi bych obaloval jako normálně dospělé agamě. Ale hlavně vápník. Ten teď potřebují nejvíce. Samozřejmě nezapomenout na kvalitní UVB a osvětlení. Více zase odkaz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru