Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přehřívání terária krajt královských

Dobrý den, mám dvě mláďata krajty královské a mám strach, že se mi přehřívá terárium.Terárium nemá moc účiné větrání, takže se mi v horní třetině terária hromadí teplota. Ke konci topného ciklu jsem naměřil 28 stupňů od vrchní části dvířek ke stropu. Na substrátu mám v chladnější části 25 stupňů. Bojím se, že se mi vrch terária přehřívá, tady mají hadi totiž druhé patro. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli teplota 28 stupňů v horní třetině terária není moc a po případě jak bych ji měl snížit. Napadla mě slabší žárovka, ale 50w bodovka mi místo pod sebou lokálně vyhřeje na ideálních 35 stupňů (z knihy). Také se chci zeptat, jestli by místo vlhkého lignocelu s pískem nebyly pro hady lepší bukové štěpky. Pro ilustraci přilkádám obrázek terária. Velmi děkuji za jakoukoli odpověď. U hadů jsem ještě zelenáč. Dekuji
[mod]Změna předmětu, původně: přehřívání teráriapř krajt královských (cejna)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě bukové štěpky během "období dešťů" celkem spolehlivě plesnivěly. U všech hadů používám bezprašné…
Lukas K 21.09.2015 20:07
Lukas K
Ona je ještě mřížka široká asi 2-3 cm dole do 1/3 terária, ale to terárium má opravdu mizernou venti… nový
Ondri22 21.09.2015 20:56
Ondri22
Většinou se to dává v poměru 1:1, lignocel je opravdu o velkým pruseru ( plíseň ) a regiusky nežijí… nový
Virax 27.12.2017 21:29
Virax
Dobrý den, moc děkuji za radu a vážím si jí, ale tohle vlákno je 2 roky staré a já jsem to tehdy vyř… poslední
Ondri22 27.12.2017 22:19
Ondri22

Mě bukové štěpky během "období dešťů" celkem spolehlivě plesnivěly. U všech hadů používám bezprašné hobliny, jen u regiusek jsem zůstal věrný směsi rašeliny a písku. Lignocel je o průseru. Teploty jsou OK, ale to větrání je mizerné, což je škoda, protože jinak to terárko vypadá pěkně.

Ona je ještě mřížka široká asi 2-3 cm dole do 1/3 terária, ale to terárium má opravdu mizernou ventilaci. Určitě tu rašelinu s pískem vyzkouším. Chtěl bych se ještě zeptat, jestli to má být smíchané 50 na 50, nebo jiný poměr rašelina/písek. Jinak moc děkuju za radu. Jo a ještě se chci zeptat, jestli může být ta rašelina s pískem i suchá, protože lignocel se musel udržovat pořád vlhký, jinak byl strašně sypký a taky docela prašný.

Dobrý den, moc děkuji za radu a vážím si jí, ale tohle vlákno je 2 roky staré a já jsem to tehdy vyřešil bukovými štěpky jako suchý substrát a do jednoho úkrytu jsem jim dal vlhký lignocel smíchaný s pískem. A taky jsem jim koupil nové velké terárium, které má dost místa na regulaci osvětlení a teploty. Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru