Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Thajská ? kočka

Jakou značku granulí a kapsiček teď dáváte?

Já bych jí přihodila do krmné dávky vždycky kousek masa/kosti - jde o to, aby se Vám ze změny krmení nepos*ala. Nejdřív pomalu přidávat (ovšem co přidám, to uberu na granulích), nevím, ze začátku dát jen "na lžičku", poté pár kousků masa, pár cm kuřecího krku aj. Nakonec můžete vyměnit granule za maso/kosti úplně. Klidně bych si na to "naučení" na přirozeno nechala 14 dní až měsíc, ať to má holka postupně. Pokud ovšem chcete krmit jenom přirozeně.

Nutno vědět, že kočka je na rozdíl od psa obligátní masožravec. Tzn., že se klidně obejde bez rostlinné složky potravy. Venkovní kočky mají přísun rostlinných látek vlastně jen z obsahu žaludků toho, co uloví, nebo si sem tam kousnou trávy, tu však mnohdy vyhodí se žaludečními šťávami zpátky.
Takže, podtrženo sečteno, pokud budete chtít krmit pouze přirozeně, složení krmné dávky by mělo být cca 70 % masa (svaloviny), 20 % kosti+šlachy, 10 % přílohy (zelenina, rýže, ovesné vločky, těstoviny). Některé kočky jsou však mrchy a jsou schopné ty přílohy pěkně vybrat a nechat :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny