Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Thajská ? kočka

Tak tu píšu zase pro radu.
Včera tu byl táta podívat se na Táju, ta celá vyděšená utekla pryč. Chvíli u nás táta pobyl v kuchyni, Tája se objevila až půl hodiny od jeho odchodu, jenže přestala chodit do kuchyně i na chodbu, vyčůrala se i mámě do postele a je stále v obyváku. A nedá si říct. Máma pak ještě uklízela, i vytírala podlahu, vyvětrala, ale Tája ne a ne tam jít. Napadlo mě, jestli sem táta nepřinesl nějaké pachy z venčí nebo spíš jeho koček, jelikož má doma kočku s koťaty.

Ale taky se nám vyskytl problém číslo dvě, a to, že se nám ozvala paní s tím, že si můžeme přijet pro kotě mainské mývalí, a jelikož nám to jindy nevycházelo, jeli jsme si pro něj včera odpoledne. Domů jsme si pak přinesli šesti-týdenní koťátko. Přepravku jsme dali do kuchyně, rozdělala jsem ji a kotě vytáhla do ruk, kupodivu po chviličce přišla Tája, deku si očichala a pak zase odkráčela, nevypadalo, že si všimla kotěte v mých rukou. Celý večer vlastně ani jedna o druhé nevěděly, jen spíše cítily svůj pach. Kotě jsme také nechali být, zalezlo si zpět do přepravky a schovalo se, jen večer jsme ji vytáhli, abychom jí ukázali záchůdek, misky. Vzala jsem si ji i do obyváku na klín, Tája byla zrovna poblíž a hurá, kotěte si všimla. Seděla skrčená, koukala na kotě, neježila se nic, ale zavrčela, zasyčela a zalezla pod konferenční stolek. Na noc jsme je nechaly spolu, i když kotě bylo v kuchyni a Tája v obyváku (stále odmítala jít do kuchyně nebo na chodbu).
Dneska to není o nic lepší, Tája stále nechce do kuchyně, ani si nepřišla vymňoukat kapsičku, nic. Tak jsem ji do kuchyně přenesla k misce s vodou (nevěděly jsme, jestli vůbec se šla napít nebo nažrat). Tája se spíš schoulila a koukala na nás, ale všimlo si jí kotě a chtělo se k Táje přiblížit, asi zkamarádit, což ovšem u Táji neproběhlo moc dobře. Začla vrčet, sykla a pak po kotěti sekla tlapkou, naštěstí jsem byla poblíž a kotě hned vzala do ruk, jinak nevím, jak by to dopadlo :-D

Jak správně máme postupovat při jejich seznamování? Co udělat, aby Tája zase chodila v klidu do kuchyně? Kočky necháváme být, ať si dělaj, co chtěj, ovšem Tája se nehne z obyváku a kotě je zalezlé pod šuplíkama.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny