Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium ze sádrokartonu - dokončeno

Zdravím, před delší dobou jsem tu zakládal téma o plánu udělat terárium ze sádrokartonu. Z části už mám hotovo ačkoliv jsem to dělal na dlouhé etapy(téměř 1 rok :D ). Dávám sem fotky aktuálního terárka. Je uděláno z profilu (CD,U), venčí bílý sádrokarton, vnitřní zelený, větrání je pod sklem a na strope. Přežilo to jedno stěhování a v takové podobě už další nebude. Váží to okolo 120-140kg. Ještě tam příjde k dokončení led osvětlení nad a pod terárkem a na boční stranu nadpis který jsem dával na wallpaper. :-) Vnitřek terárka je už opotřebovanější a tak během zimování to tam zkulturním. :-)

Předmět Autor Datum
Slušná práce. Ještě bych tam přidal nějakou silnou větev vedoucí ke stropu, aby měla kde trávit čas,…
david.muzicek 08.10.2015 22:59
david.muzicek
Díky, větev tam byla ale odstranil jsem jí protože tam byla špatně zakomponovaná do stěny. Během zim…
Stafik 15.10.2015 07:33
Stafik
Dobrý výběr, to jsou plnospektrální trubice. ;-)
david.muzicek 15.10.2015 09:02
david.muzicek
Bylo to na doporučení od Lucifera, ostatně jako většina rad o chovu agam. :) poslední
Stafik 15.10.2015 11:34
Stafik

Slušná práce. Ještě bych tam přidal nějakou silnou větev vedoucí ke stropu, aby měla kde trávit čas, bude pak spokojenější. Akorát se mi zdá, že ta zářivka na dosvětlení svítí trochu do modra, co je to za trubici? Měla by tam být plnospektrální, aby to plnilo daný účel.

Díky, větev tam byla ale odstranil jsem jí protože tam byla špatně zakomponovaná do stěny. Během zimování budu dělat drobnou rekonstrukci vnitřního terária, tak dost možná bude prostor pro vhodnější větev. :) Zářivky tam jsou 2x36w Sylvania activa.

http://m.heureka.cz/osvetleni-do-terarii/sylvania- zarivka-activa-t8-36-w-1200-mm/

Jestli myslíte tu vrchní část která je modřejší, bude to buďto špatným foťákem (z mobilu) nebo fakt že vrch je vrstva betonu bez lepidla. Během rekonstrukce to půjde kompletně do lepidla a výměna obímek uvb a výhřevu. Ty původní jsou provizorní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru