Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš Královský

Dobré ránko přeji, mel bych na vas par dotazu ohledne chovu HK.
Budu stavet terarium o rozmerech 100x50x50v(potom dle delky hada postavim vetsi) otazka zni udelat ho z osb desek ci zeleneho sadrokartonu. (Nereste praci s tim spojenou ale pouze vyhody nevyhody kvalitu)
Osb bude 15 mm sklo 4 mm vhodne? SK by byl 12,5 mm.
A kde popripade nechat sklo narezat levne? (Jsem z Ostravy)
Chtel bych osb nalakovat matnou barvou/lakem zrejme ale jen z vnejsi strany. (Jaky lak levny ci barvu mi doporucite?)
K substratu jaky volit? Bukove stepky jsou vhodne? Ohledne zadni steny chci obycejne nalepit poliš na zadni stenu vyleptat nanest lepidlo a posypat kaminkama. (Popisuji postup spravne a jsou kaminky vhodne? Jeste mam trosku hloupy dotaz kolik m2 dreva/sk budu potrebovat na terarim o rozm. 100x50x50.
Dalsi ma otazka sezenu mladeho hk nekdynekdy kolem listopadu?(treba kontakt na chovatele ktery ocekava mlade z ostravska)
Dekuji mnohokrat za pripadne odpovedi a omlouvam se za chyby v texu psano z mobilu.

Předmět Autor Datum
Já stavím s OSB 18 mm a 5 mm sklo, ale i 15 mm a 4 mm sklo by mělo stačit. Plochu si spočítejte - st… poslední
Lukas K 11.10.2015 20:24
Lukas K

Já stavím s OSB 18 mm a 5 mm sklo, ale i 15 mm a 4 mm sklo by mělo stačit. Plochu si spočítejte - stačí vynásobit stěny jednotlivých obdélníků a sečíst - v Hornbachu řežou desky na míru. Pokud to budete natírat jen z vnějšku, tak je zvířatům jedno co použijete, já používám Eternal revital na vnitřky - pozadí nedělám-a na vnějšky taky. Jako substrát se dá použít (krom lignocelu) cokoliv: rašelina, rašelina s pískem, štěpky, kůra, suché listí...já používám kvůli ceně a vlastnostem bezprašné hobliny. K poslední otázce - dnes jsem prodal poslední 3 mláďata, mám ještě mladého, ale už pářícího samce. Je docela malý a asi už moc neporoste 100X50X50 by mu asi stačilo na celý život, můžete mi napsat do zpráv nebo kouknout tady lk-pythons.webnode.cz (snad teď neporušuju pravidla teraporadny) jinak internet - iFauna.cz nebo bazar tady na teraporadně + dnes byly pravidelné fauna trhy na výstavišti, kde bylo moře hroznýšů. Jinak dost informací za levný peníz je zde http://www.robimaus.cz/edice-abeceda-teraristy-g3/ hroznys-kralovsky-p159

hodně štěstí

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru