Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zanedbaný chameleon jemenský

Dobrý den, včera jsem se ujala chameleona - pán ho chtěl, tak jak je, vyhodit i s teráriem. Vůbec nevím, jak se o něj staral či nestaral, ale nejspíš chuděra nebude nijak zvlášť zdravá. Na větev neleze, spala na zemi, od rána pospává. Včera sežrala saranče, od té doby jí nezajímají. Odpoledne jdu do zverimexu pro vitamíny a vápník, novou podestýlku a nějaké cvrčky. Taky seženu větvičky a kytku. Je něco, co bych pro ni mohla ještě udělat? Už asi nebude nejmladší.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hlavně kvalitní UVB a vápník...
V.R. 18.10.2015 22:31
V.R.
přesně tak UVB, spravnou teplotu, pokud žere tak cpat vapník a vitamíny , pokud nežere skusit ji dát…
Janekkk 19.10.2015 06:28
Janekkk
Moc děkuji za komentáře. Dneska ráno si dala saranče, tak aspoň něco. Jeden cvrček taky zmizel, ale…
blanif 19.10.2015 10:15
blanif
urcitě pokud najdete vrbu tím lépe , hlavně tam něco dejte , to vypada hrozně to terárko(dejte ji ta…
Janekkk 19.10.2015 10:37
Janekkk
Tak pothos a nějaká kapradina do terária koupeny, paní mi ji v květince rovnou doporučila. Vrbu jsem…
Blanif 19.10.2015 22:51
Blanif
hlavně zbytečne nestresovat ,zjistit jak dlouho je tam to uvb a snad bude vše v pořádku , těd pro ch… poslední
Janekkk 20.10.2015 06:50
Janekkk

přesně tak UVB, spravnou teplotu, pokud žere tak cpat vapník a vitamíny , pokud nežere skusit ji dát nějaky červíky do krmítka a ponechat v klidu ,zkoušet pestrou potravu , k tera nevíme co tam máš pokud tak hodně vyvětvit , větraní pod dvířky a 1/3 stropu ,no snad se chytí , budeme držet pěsti

Moc děkuji za komentáře. Dneska ráno si dala saranče, tak aspoň něco. Jeden cvrček taky zmizel, ale večer zdrhnul z kelimku tak nevím, jestli není někde zalezlej. Ale nenašla jsem ho.
Dneska půjdu na větve, v teráriu byl vodopad - ten šel hned pryč. UVB je repti glo 5.0 a tepelná nevím. Napadlo mě, jestli taky nebude potřeba tu UVB vyměnit. Určitě má nějakou životnost.
Foto terária tady. 1RR7wXF
Foceno bez blesku, tak je to tmavý.

urcitě pokud najdete vrbu tím lépe , hlavně tam něco dejte , to vypada hrozně to terárko(dejte ji tam pothos at má přístup k něčemu zelenýmu(voda z listu) a hned to bude vypadat jinak , , u mě pothos stihá regenerovat co oni ukoušou)...ani se nedivím že je v takovém stavu ,reptiglo 100 je dobré ale pokud nemůžete změřit nebo se zeptat jak dlouho tam tu žárovku měl , tak bych ji vyměnil, pokud teploty odpovídají pod žarovkou a mimo tepelnou bych neměnil a pokud žere tak to vypada nadějně , když ji date adekvátní podmínky bude krásně prospívat :) opět držím pěsti

Tak pothos a nějaká kapradina do terária koupeny, paní mi ji v květince rovnou doporučila. Vrbu jsem našla a nainstalovala. Když jsem nebyla doma, z kelímku zmizel cvrček, tak snad ho sežrala. Teď spí na květináči s pothosem, tak aspoň trošku ve výšce. Musí to pro ni být asi šok... tolik větví a dokonce kytky :) Teď už ukáže jen čas..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru