Předmět Autor Datum
Není problém postríkat(jemně) i zvíře. Jakou máte vlhkost?
Franna 21.10.2015 08:21
Franna
Zvíře jsem lehce pokropil už včera ale zatím nic. Vlhkost je okolo těch 65. Zapomněl jsem dodat že s…
Cepa 21.10.2015 18:20
Cepa
Ono 65% není zas tak moc je třeba zvýšit kord když se svléká, ale i tak mít klidně 70-75%.
Franna 21.10.2015 18:24
Franna
Zkusím rosit více a uvidíme. Děkuji za rady
Cepa 21.10.2015 18:51
Cepa
Pokud uz je ta kuze nesvlekla par dni, tak se obavam, ze nezbyva nez ji odsranit rucne. V takovem pr…
chsajarsa 26.10.2015 19:53
chsajarsa
Před pár dny jsem udělal co jste mi poradil. Opatrně jsem odstranil kůži ale podařilo se mi odstrani…
Cepa 02.11.2015 18:24
Cepa
Ta kuze musi byt hodne vlhka, aby se to podarilo. Hlavne pozor na ty prsty, je potreba v zadnem prip… poslední
chsajarsa 03.11.2015 15:00
chsajarsa

Pokud uz je ta kuze nesvlekla par dni, tak se obavam, ze nezbyva nez ji odsranit rucne. V takovem pripadem dam zvire do krabicky s mokrym kapesnikem na dne a krabicku jeste porosim. Po par hodinach je treba felzumu chytit a opatrne ji svleknout pinzetou. Pozor je treba davat predevsim na oci a hlavne prsty. Je to hodne piplacka. Hlavne u mensich druhu.

Před pár dny jsem udělal co jste mi poradil. Opatrně jsem odstranil kůži ale podařilo se mi odstranit jen kůži z hlavy a krku, zbytek těla pořád nic. Felsuma se mi zdá málo aktivní oproti druhé. Málo leze na sklo a zda se mi že jí špatně lepí zadní nožky. Asi to bude tím ze nejsou svlečenene mám pravdu? Za každou další radu budu nesmírně vděčný.

Ta kuze musi byt hodne vlhka, aby se to podarilo. Hlavne pozor na ty prsty, je potreba v zadnem pripade ji nechytat za ty lameli, ale najit si volny kus kuze z druhe strany. Je to hodne piplacka. Doporucuji ji dat klidne na 2-3h do krabicky s mokrym kapesnikem po celem dnu a klidne jeste vzit spejli s vatou na navlhceni. Felzumu vezmete do leve ruky(v pripade, ze jste pravak) a opatrne tu kuzi odstranite. Je to hrozna piplacka, aby to bylo poradne, tak to delam klidne i vice nez hodinu. Cim driv po svleku se to udela tim to jde lepe. Dulezite ji nenechat nikde, kde je omotana "dokola",protoze pri dalsich svlecich muze dojit k zaskrceni a odumreni prstu nebo koncetiny. Obecne se rika, ze spatne svlekani je nedostatek vitaminu A, ale bez popisu toho jak felzumy krmite a jake jim davate vitaminove pripravky bych si netroufl navrhovat nejake reseni. Na povzbuzeni je dobre ji dat trochu kasicky z prezraleho bananu, je tam hodne jednoduchych cukru. Pokud felzuma nedokaze lezt, tak vetsinou i spatne lovi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru