Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Apatická želva nádherná

Dobrý den, mám želvu nádhernou, je jí zhruba 18let. V posledních dnech je apatická, na suchu pořád (asi) spí (má zavřené oči), hlavu položenou. Na zavolání však reaguje pohnutím hlavy, nebo končetin. Dám-li jí do vody, plave rovně při hladině skoro bez pohybu, oči má otevřené a vypadají čistě. Okolí sleduje, otáčí za námi hlavou. Vezmu-li jí do ruky, brání se, ale pohyby má třaslvé, po pár vteřinách rezignuje. Při otočení na záda nejeví snahu otočit se. Oči nejsou oteklé, okolí nozder je suché a čisté. Okolí kloaky také čisté. Nikde nevidím žádné otoky, ani červené skvrny (zranění). Krunýř pevný. Oranžová skvrna po stranách hlavy je nevýrazná. S dýcháním problémy nemá, ústa má zavřená. Je to samec, krunýř má 19cm, nikdy jsem jí nevážil, ale pořád působí na svojí velikost "těžce". Nebyla nikdy zimovaná - nemám podmínky.
Má akva terárium, nad třetinou vodní plochy je vlepená skleněná deska s kamením na vyhřívání. Dříve jsem používal obyčejnou 40W žárovku, po jejich zákazu jsem koupil Akva Swamp 50W od Hagenu, svítím jí v posledních dnech také UV zářivkou (Hagen). Voda vyhřívaná není, v paneláku mi teplota neklesne pod 20 stupnů, tak myslím, že topení není potřeba. Vodu filtruju externím filtrem (takový ten velký kotel Tetra s hadicema), což si myslím, že je dostatečné.
Potrava - nejraději má hovězí maso a ryby, když k nám přiletí nějaká můra, je její, i chycené mouchy jí dávám. Nejčastěji dostává granulovanou stravu, sušené rybičky. Podle toho co je zrovna dostupné i hroznové víno, jahody, meruňky, salát, sladkou papriku.
Jako malinká asi dva měsíce po zakoupení prodělala avitaminózu, dostala asi dvě nebo tři injekce a bylo po problému.
Předem děkuji za případné rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny