Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rohatka-krmení

Dobrý den, na burze v Praze jsem koupil rohatku Ceratophrys cranwelli. Doma jsem jí dal do již připraveného terária kde vytápím na 28°C,podklad rašelina a na ní rašeliník.V terárku má misku s vodou a jeden úkryt.Od soboty mi nechce žrát a tak jsem jí dneska zkusil nakrmit tak že jsem jí do hybu vecpal švába a sežrala ho celého,chtěl jsem se zeptat jestli žába začne brát potravu sama nebo teď ze začátku jí budu muset krmit tímto způsobem a jak často krmit?Ještě pro doplnění žába má cca 5 cm.Předem děkuji za odpověď,Delf32.

Předmět Autor Datum
Rohatky už jako prcci dobře startují na cokoliv, co se jim otře lehce o koutky úst. Běžně jsem rozkr…
Epanterias 27.10.2015 20:11
Epanterias
Právě že ta moje nereaguje na žádný podnět a to jsem myslel že po 3 dnech už by se měla dát do pořád…
delf32 27.10.2015 20:38
delf32
No ono to chce jistou zručnost, rohatice jsou zpočátku bázlivky a chvilku jim trvá, než je opustí st…
Epanterias 27.10.2015 21:46
Epanterias
To je normální, že nežere. Je ve stresu z přepravy a nového ubytování. Chce to trpělivosti. Pokud už… poslední
me 28.10.2015 08:12
me

Rohatky už jako prcci dobře startují na cokoliv, co se jim otře lehce o koutky úst. Běžně jsem rozkrmoval nově donesené kousky rybího nebo jiného masa napíchnuté na tupé špejli (neostřit konce!), které stačilo s větší trpělivostí otírat o "rty" žabky, při doteku na koutek tlamky už zpravidla následoval výpad. Jen bacha, ideální je krmit celými rybkami, žížalami a nezkrmovat nadbytečně ani holata ani maso. Rohatky rychle rostou a jsou náchylné na rachitis. Pochopitelně ne přirozenými dispozicemi, ale vlivem špatné diety v chovech. Jinak je vhod krmit pestrou stravou, neodbývat to ani v dospělosti jen jedním typem, jako jsou kupříkladu myši.

To je normální, že nežere. Je ve stresu z přepravy a nového ubytování. Chce to trpělivosti. Pokud už je takto veliká a není nijak pohublá vydrží bez jídla i několik měsíců. Dal bych jí aspoň týden klid a potom zkusil tu špejli nebo pinzetu. Také je dobré mít terárium s dvířkama vepředu a přibližovat se k ním ze strany, než zhora. To je také dost stresuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru