Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá (cca 4 měsíce) nežere

Dobrý večer / ahojte,

máme doma agamu, někdy od konce července. Přesný věk neznám, ale bude mít cca 4 měsíce. Poslední týden nechce žrát a celkově je taková apatická - kam ji položíme, tam zůstane. Dnes se mi podařilo jí dát alespoň 2 suché cvrčky z pinzety a jednoho živého.

Má k dispozici zelené i vodu, vyhříváme bodovkou (pravda je, že teploměr na dveřích terária ukazuje pouze 30°C, ale pod bodovkou bude více), má i UVB zářivku. Přesné info o vitamínech nemám, ale máme doma i Roboran, tak předpokládám, že to taky dostávala.

Každý týden nám rostla o cca 2 cm (teď bude mít přes 40 cm, ale dlouho jsem u měření nebyl), takže se i často svlékala. Zhruba od doby, co nežere, má šedou levou "ruku", jako by se jí měla svlékat, ale to je tak vše...

Hodně se kouká po zvucích - mňoukání koček z vedlejší místnosti, šustění oblečení, rychlovarná konvice (tu asi nemá rád, protože se mi už dvakrát stalo, že začal otvírat hubu, když jsem si vařil čaj a blížil se bod varu :D), takže když už se snažím krmit z pinzety, musí na to být klid.

Přikládám foto terária. Nějaký nápad, co by ji tak mohlo trápit, prosím? Předem děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny