Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kokcidie

A máš z toho mikroskopu obrázky? Docela by mě to zajímalo ;)

P.S.: Obhajuješ tu prostě nesmysl. Zkus vzít kladívko, křemen a bouchnout do něj. Vytvoří se ti snad zakulacené hrany?

Křemičitému písku se jinak říká sklářský písek, jakou úpravou prochází si můžeš přečíst na internetu - kvůli zraněním a potížím se zácpou se k zvířatům nepoužívají, u mláďat tím spíš. Dají se teoreticky použít například do akvárií k rybkám, které si substrátu moc nevšímají, ale to není tvůj případ. Říční písky nebo písek do dětských hřišť je omletý a ty ostré hrany nemá. Má sice tuctovou barvu (ač třeba jemný písek z pláže je krásně světlounký), ale přinejmenším tím neohrožuješ svá zvířata na zdraví.

Ptala jsem se tě, jak dlouho tam ten písek máš :) nevidím totiž už moc velký rozdíl mezi tím, jestli těch 1800 vyhodíš do koše hned teď v zájmu zdraví zvířat a nebo za půl roku, kdy ho stejně bude potřeba kompletně vyměnit. A pokud tě taková částka tak mrzí, i když jde o zdraví zvířat, tak moc nerozumím tomu, proč jsi si tedy pořizovala tak drahý písek (pomineme-li, že do toho terária není vhodný), když tím pádem tvé každoroční "servisní" náklady terária budou ve výši 3 - 4 tisíc, což už je docela masakr.

Když si představím, že bych takovou částku měla investovat do každého z našich terárií (a to jen pokud se nic nepodělá), tak bez běžných provozních (elektřina, voda, kytky, ...) nákladů bychom byli přinejmenším na 12 tisících.

Edit: aha, koukám, že jsi dole psala, že jsi ho chtěla vyvařovat místo výměny. Vyvařením se nezbavíš všeho a i u vypálení je tu jistá pravděpodobnost, že něco zůstane, proto se obvykle proseje a vyvaří v průběhu roku, pokud máš pocit, že je to potřeba, a pak po tom cca roce se to mění celé ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny