Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kokcidie

Ano, vytvoří - pokud ty rozbité kousky obalím barvou, jako je to u barvených písků z flexiobkladů.
To není tak úplně pravda.

Není to žádný poprašek jako u těch šmejdů, co se prodávají do akvárek a pak barví, vypadá to jak glazura nebo něco.
Šmejdů? Uveď mi prosím tě ty šmejdské společnosti, když v tom máš tak jasno. A mimochodem zrnitost si snad vybrat umíš, tak jaký poprašek?

Však se koukni na ten zvětšený obrázek - přesně tak to vypadá, je to prostě kulaté.
Žádná fotka z mikroskopu ani z podobného zvětšovadla tam není, takže opravdu nevidím, že by to bylo kulaté ;) ty tu fotku zjevně máš, tak mi na ní prosím odkaž.

Jiný systém myslím tím, že oproti bylinkám nebo třeba textilii do sebe kámen táhne teplo a následně ho vyzařuje ven (proto máme pod žárovkami kameny atd), takže by se od sebe návzájem měl prohřát celý hrnec.
Promiň, ale vůbec netuším co tím myslíš. Máš písek, hromadu písku. Pokud ho strčíš do prostředka a bude mít na výšku třeba 10cm, tak se primárně budou vypalovat ty části, které jsou na povrchu. Než to teplo dojde dovnitř a než na tom bude stejně jako ty vrstvy na povrchu, bude to trvat docela dost času a pokud to tam nenecháš 2 dny, máš stále jistou pravděpodobnost, že nějaké to zrnko zůstane uchráněno.

Čím slunce funguje jinak? Když dáš na sluníčko stejnou hromadu písku, tak se ti může stát, že až ta teplota bude postačující, uvnitř se písek nevysuší třeba ani za 3 dny, protože je izolovaný poměrně silnou vrstvou.

Nicméně když už to teda chceš riskovat a písek vypalovat, počítej mimo jiné s tím, že bude potřeba po celou dobu hodně dobré větrání, extrémně to smrdí a většině se z toho dělá dost špatně, zvlášť v menších místnostech. Nám jela celou dobu digestoř a měli jsme celý den a pak i noc otevřená všechna okna.

Myslím, že dál omílat to samé už je zbytečné. Upřednostnila jsi holt zbytečně drahé vybavení s nejistými vlastnostmi nad zdraví zvířat, tak to holt pak takhle vypadá. Ale jsou to tvá zvířata ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny