Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové prostředí

Dobrý den, mám doma 5 dní 3 agamy vousaté(2 samice + 1 samec). Stáří okolo 2-3 měsíců.

Problém je, že pořád nemají moc chuť žrát. Každý den jim tam vysypu pár cvrčků, ale vezmou si tak max 2-3 a ještě když ho mají zrovna před nosem a pak přestanou mít úplně zájem. Čekal bych, že touto dobou už budou žrát více. Jedna z nich mi první tři dny nežrala téměř vůbec a zhubla mi z 29g na 26g. Během dne tam mají cvrčků dost, ale nikdy jsem neviděl, že by si nějakého vzali kromě chvíle, kdy jim tam dávám nové. Cvrčky se snažím obalovat ve vápníku, ale to mají ještě menší zájem. Dnes jsem zkoušel je obalit ve směsi čistý vápník + roboran a to si nevzali ani jednoho. Jinak se bez problému vyprazdňují, aktivní taky celkem jsou, občas až moc. Tím se dostávám k druhému dotazu.

Občas mám pocit, že nějaké přeskočí a začne běhat po terárku jak splašená a jsou schopny několik minut v kuse zběsile škrábat na sklo a snaží se dostat ven. Několikrát jsem je viděl, jak se snaží ze stěn skočit na rozpálenou výbojku, naštěstí tam nedoskočí. Většinou tohle dělá jedna a jak přestane, začne druhá. Omlouvám se za tento možná stupidní dotaz, ale trochu mě to znepokojuje :-)

Terárium má rozměry 80x50x50(Jen na začátek, až po vyrostou budou mít mnohem větší). Větrání mají z jedné strany z boku otvor cca 25x8cm a zhruba půlka stropu. Svítím jim výbojkou SunLux 35w + doosvětlení 2x Narva Biovital 18w. Pod výbojkou mají cca 45°C, nejchladnější kout zhruba 25°C

Přikládám foto terária.

hl1qiQsOj
p7llKin6j

Předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Ještě bych nějaký čas počkala, než bych to začala řešit. Když jsem dostala do péče jednu agamu, líta… poslední
Woo 19.11.2015 21:28
Woo

Ještě bych nějaký čas počkala, než bych to začala řešit. Když jsem dostala do péče jednu agamu, lítala v terárku čas od času ještě asi měsíc, možná víc. Řekla bych, že to pravdu chce čas, než si zvyknou.
A s tím jídlem bych se také nějak nestresovala. Pokud každá sní 2-3 cvrčky denně, určitě na tom nejsou nijak špatně ;-)
Na druhou stranu přiznávám, že nejsem žádný odborník :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru