Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama asi zimuje

Dobrý den,
potřeboval bych poradit moje agama už 5 týdnů ( narozena 29.6.2015) jen spí pod miskou s vodou a nepřijímá potravu. Dřív "by nejradši vyskočila když viděla cvrcky" a teď úplně nic. Terarko 50*50*40 (š/d/v)(mam v planu si teď pořídít větší..) má UWB žárovku a jednu topnou. v terarku když jsou zapnutý obě tak ma 29C a vecer 22C. A přijde mi malá o proti těm co jsem viděl na burze stejne staré. Domnívám se ,že zimuje. Ale to je asi blbost ,že by tak dlouho zimovala. Budu rád za jakékoliv rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zimovat klidně může. Ono se sice všude píše, že mláďata se nezimují, ale ono dost mláďat nečte :-) M… poslední
Zdoter 20.11.2015 18:56
Zdoter

Zimovat klidně může. Ono se sice všude píše, že mláďata se nezimují, ale ono dost mláďat nečte :-) Mě se to parkrát stalo taky. A když se agama rozhodne zimovat tak i když ji budete budit stejně zase zaleze. Je samozřejmé, že když se zazimuje třeba půl roku stará agama na dva měsíce tak chytne dost velký růstový deficit. Ale aspoň u mě to po odzimování zdárně dohnala. Měl jsem tři stejně staré, jedna se v půlroce zazimovala, když začala zase aktivovat byla o třetinu menší. Za 2-3 měsíce nebyl poznat rozdíl.
Tohle je popis kdy je vše ok. Pak se nic neděje. Ale nevím jak vypadá tvoje konkrétní agama, jestli je vše ok. Třeba ten černý písek ve mě nevzbuzuje důvěru. Ani ten topný kámen nic moc atd. ..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru