Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama nejí

Jedla "múčne červy" a "zophobasy". Chovame este par priseriek, tak toho sme mali doma dost na pokusy. Tie zophobasy maju hryzadla, nakolko bola malinka, tak som im tie hryzaky surovo odstrihol,bal som sa ci jej to neublizi. Varovali ma ze tym sa nema stale krmit, ze je to ako cokolada pre deti, ale nic ine fakt nezjedla, tak som jej daval dva, tri kusky za den. Tie zphobasy su dost velke, staci jeden. Radsej si o tom niekde precitaj. Jedla potom aj pupavove listy a banan. Casom som jej chytal kobylky na luke, ale pokial mali tie velke nohy tak ich nechcela(teraz mas smolu uz - zima) a vsimol som si ze zrala tych chrobakov co sa liahnu z mucnych cervov. Sarance a cvrckov absolutne odmietala asi mesiac a tie posypane vitaminmi(vyzerali jak od muky) si ani nevsimala.
To co si nafotila a popisala je uplne presny opis a pribeh nasho "Bubu". Jednu velku chybu sme robili a to ze sme pozerali kazdu chvilku ci zere a zije vobec. Tym sme ju este viac stresovali.
Zato ma kolega strasne sprdol(ten ich chova viac), ze keby bola chora a mala zahynut, tak to urobi aj bez mojho nadrapovania a neustaleho prekladania.
Ja som ju mal cez leto a mam pocit ze pomohlo ked som ju dal na terasu kde som spravil velmi velky vybeh s pieskom kamenmi a zelenou. Potom v dome v terarku som jej drzal telotu v jednej polovici asi az 45 stupnov(v druhej polovici asi 25) nech si vyberie a on sa v kuse piekol v tej horucej casti.
Fakt je recept UVB svetlo, teplo(to hlavne aj zhora, nielen kamen) a velmi velke sukromie na cas.
Ja mam spravene terarko tak, ze na dne mam dlazbu pod ktorou je vyhrevny pas a ta je zasypana pieskom. On sa do toho tepleho piesku zahrabava do pol tela a tvari sa ze sa mu tam paci. Zhora mu svieti UVB200 kompaktna ziarovka a tak dvakrat za tyzden sa kupe. Vnutri co ma vodu, tak najviac kto ju pije je "jeho potrava". Zelenu stravu mu davame pokropene vodou. Pokial by jedla aj mrkvu, tak s tou sa to nema prehanat, neviem ale preco.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny