Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama nejí

Cervy som mu daval co sme mali aj pre ine tvory. Neviem ci boli cerstvo zvlecene, ale niektore sa uz liahli na chrobakov a tie mu chutili. Mal som z toho pocit ze co moc "beha" to nechce. Ale fakt bol len v novom prostredi vystresovany.
Viem presne co citite, u nas bol o Bubu vacsi strach jak o cloveka :) Tie cervy ze su nevhodne nato som kaslal, bol by zahynul od hladu. Popraskovanych cvrckov s vitaminmy (mimochodom to mi kazdy radil davat) sa ani nedotkol. Dokonca mam foto jak mu sedi cvrcek na hlave a ohryza ho.
Takze podla mna na mlada neexistuje nejaka sablona jak sa ma chovat a cim ho krmit. Ved presne aj nas prvy den jedol aj s kelimku a potom nastalo asi 3oj tyzdnove trapenie. Vyvolaval som kadekomu, ale ten co ich chova od mladat ma hned uviedol do obrazu - zmena prostredia, privelky zaujem cloveka o jeho blaho a stres, ze to je normalne u niektorych jedincov. Povedal mi ze ked mu chutia cervy, mam ho krmit cervami, je to lepsie ako ho nechat skapat len zato ze ma zrat cvrcky.
Prvy tyzden hladovky som kupil asi vsetok hmyz co existuje(to sa nedalo pocuvat zenu a hlavne dcerku ze nezerie:) a jedine co dal do seba bol ten cerv ktoreho nema jest. Tak teraz si vyber. Ja som mu ich proste daval, snad dva ci tri za den a skusal aj zelene. Ked zjedol kusok bananu, tak sme pomali oslavovali a teraz este len otvorim terarko a jak zbada ze mam nieco v ruke, vybehne mi aj na plece.
Drzim ti palce, ja viem zeny to viac prezivaju ako my muzi, zazil som to. Hlavne sa nesnaz ho moc nadrapovat a sledovat. Vsimni si ze z vas nespusti oci, treba ho nechat v klude. Ma co robit aby si spomenul ze to on je v terarku predator.
Ja som bol velmi proti tomu aby sme kupovali agamu, mame toho dost doma, ale dnes uz mozem povedat ze je to velmi mile zvieratko, dokonca ani so psom uz nema problem. U nas sa stal clen rodiny :) :)
Hlavne fakt potrebuje teplo a zaroven aj chladok v terarku, urcite si vyberie zonu ktora mu vyhovuje a velke sukromie na zaciatok. Este ked nezral nic, tak som mu parkrat daval kvapky vody na slamke, nech sa apom napije, len sa zatriasol a kaslal aj nato. Uz som bol nestastny ze je chory, ale jak sme prestali s tou nasou iniciativou, tak pomali sa dal do zivota sam aj bez nasej zasluhy. Zivu potravu mladatu mas davat tak velku ako je sirka jeho tlamy, hlavne mlada je pazrave, moze sa zadusit. Tie cervy asi niesu problem aj dlhsie, zas ich nemusis merat :)
Kludne napis jak sa s nim(s nou) dari, mozno to aj niekto cita a pomoze si. Ja som pocul uz od viac ludi toto spravanie mladata, ale nanestastie pre nas az ked sme to zazili
A dole dam foto ked sa zvlieka. Ked sa zacina, tak trochu iba "zmatnie", ale vidis to ze nema take ostre ostne na tele, akoby ich mal obrusene. Schvalne som dal foto ked ma este povodny chvost, tam najlepsie vidis rozdiel. A ci sa zvlieka, ci nie, zere rovnako(na foto je uz raz tak velky jak ked sme ho priniesli)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny