Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak moc je jedovatá (hádám) snovačka domácí?

Zdravím,

v domě v garáži jsme objevili pavouka, ze kterého nemám moc dobrý pocit. Podle fotek, co jsem dohledal, by mělo jít samičku snovačky domácí (myslel jsem i na snovačku pokoutní, ale ta by měla být mnohem menší).

http://tera.poradna.net/file/view/21775-pavoucek-t     n-jpg

foto v plném rozlišení (6,5 MB)

Našel jsem k ní, že je jedovatá a její jed je (relativně) silný (nikde jsem se ale nedozvěděl, jak moc velký problém její jed je), ale že by neměla prokousnout lidskou kůži. Na Wiki je k ní info jen že je její kousnutí u lidí "medically significant" a následky kousnutí mohou přetrvávat několik dní.

Pídím se po její jedovatosti hned ze tří důvodů – máme doma jedenáctikilové neduživé dítě (zatím ale nevíme o žádné alergii), nejmenovaného rodinného příslušníka se šílenou arachnofobií a chronickou obstrukční plicní chorobou (dočetl jsem se, že by mohla způsobit potíže jedincům s astmatem), a v létě nám zničehonic zemřela pětiletá kočka (cca 5 kg), která byla ještě ráno zdravá a o pár hodin později jsme ji našli na zahradě mrtvou bez známek jakéhokoliv zranění nebo příznaků otravy (třeba jedem na hlodavce), přičemž se zdržovala i ve zmíněné garáži.

Je možné, aby byla pro některého ze zmíněných nějakým významnějším rizikem?

edit: tak asi je (i když dailymail?), ale také www.falsewidowspider.com, to mám radost. Tohle by mě nenapadlo. :\

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny