Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr papouška

Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o malou radu, chtěla bych si koupit papouška, aby se rychle ochočil a případně řekl i nějaké slovíčko (hlavně aby se rychle dal ochočit a mohla bych ho bez problému pustit např. na 30 minut z klece, aby se volně prolétl po pokoji).
Jenže mám malý problém vybrala jsem si 5 papoušků, ale vůbec nevím jaký je z nich nejlepší hlavně nato ochočení aby nebyl agresivní a nekloval (a to co jsme psala nahoře). Tady jsou ti papoušci:
Korela chocholatá
Agapornis fischeri
Kakariki žlutočelí
Rosela pestrá
Alexandr malý
Jedinou zkušenost mám s Korelou chocholatou, rychle se ochočila a normálně jsme jí pouštěli z klece aby se prolétla po pokoji a uměla říct i jedno slovo, byla vážně moc rozmazlená a vůbec neklovala, tím pádem nebyla agresivní.
Budu ráda za každou radu. A děkuj za každou odpověď. :-)
Natka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nejlepší je asi ta korela ale kdybys chtěla hodně dobrýho papouška kterej se hodlě dobře ochočuje ta…
nevernoone 29.12.2015 21:45
nevernoone
tak žakouše bych zrovna nedoporučovala...páč to je závazek doslova na celý život, asi jako si pořídi… nový
Aurifer 04.01.2016 23:13
Aurifer
Otčím má ručně dokrmeného senegala oranžovobřichého a je to mazel nechá se vzít je krotký a zkouší m… nový
papoušík 30.12.2015 15:45
papoušík
Tak moc všem děkuji co odpověděli a napsali svůj typ či názor :) poslední
Natka127 18.01.2016 17:56
Natka127

tak žakouše bych zrovna nedoporučovala...páč to je závazek doslova na celý život, asi jako si pořídit 3 leté dítě, které zůstane 3 letým dítětem 50 let. A člověk se mu těch 50 let musí věnovat stejně jako tomu dítěti. S tím, že papouch si po několika letech, až ho přejde dětská roztomilost vybere 1 člena rodiny jako partnera a ostatní lidi v rodině často začne terorizovat. Pokud se mu člověk dost nevěnuje, tak žakouš trpí a často se začne sebepoškozovat. Pak většinou skončí prodaný u někoho jiného a začne být zlý. JInak papouch samozřejmě může být pořád puštěný, ale pak je potřeba počítat s tím, že zdemoluje byt.

Korely, Alexandři a někteří Agapornisové, pokud jsou od mládí a člověk se jim hodně věnuje, tak jsou stejně krotcí jako ti velcí papouši, kor když jsou dokrmení. Ale obvykle bez jejich zlozvyků a délky života. Alexandři se můžou naučit pár slov, u korel je to vesměs slabší (ale taky mohou), Agapornisové většinou nemluví vůbec.

Otčím má ručně dokrmeného senegala oranžovobřichého a je to mazel nechá se vzít je krotký a zkouší mluvit.Já mám "jen" andulku ale je to mazlík sice není ochočený ale žvaní o 106.Rosely máme venku ve voliéře ale na ochočení moc nejsou.Pokud chcete krotkého papouška tak jedině mládě od chovatele a už u něj se musí nechat vzít na ruku jen tak nebudete mít potíže s ochočením.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru