Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nymfy Švába madagaskarského utíkají z ubikace

Ahoj,

už chovám asi pol roka šváby madagaskarské v plastovom boxe a problem nastáva pri jeho otváraní. Vždy ked to otvorim tak všetky nymfy sú vylezené hore, čím sa to zakrýva a potom vybehnú hned vonku ako to otvorím, preto musíme byť vždy aspoň 2 aby sme ich dokázali zhodiť do boxu, aj tak niake utečú a potom sa začína "chytačka"

Vie my niekto povedať ako niako napraviť aby nevyliezali až uplne hore na box?
Vo výku su dierky na vetranie a to mam z vonku a z vnutra datu sieťku aby nevychádzali. Ak by bolo potrebné foto poskytnem.
Změna předmětu, původně: Nymfy Švába madagaskarského (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měl jsem podobný problém u šeďáků (N.cinerea) S nima to bylo fakt dost divoké :-D Teď zaklepu s boxe…
Sikora 13.01.2016 00:35
Sikora
já u šedáků (a teď i ostatních druhů, kam se mi šedáci "nakvartýrovali" po pádu jejich bedny) taky m… poslední
Aurifer 13.01.2016 18:21
Aurifer

Měl jsem podobný problém u šeďáků (N.cinerea) S nima to bylo fakt dost divoké :-D Teď zaklepu s boxem a oni popadají a schovají se mezi proložky a otevírám až potom a zatím to perfektně funguje. Švábi z toho asi moc nadšení nejsou ale jedou čím dál více takže asi to tak moc neřeší. Jinak v knížkách se doporučuje udělat pruh silikonovým olejem, vazelínou nebo prý i indulonou cca 10cm široký po celém obvodu pod víkem boxu a údajně nepřelezou. Já jsem to nezkoušel ale i tady na fóru o tom najdeš nějakou zmíňku. Jen se to musí údajně musí obnovovat - jak se to znečistí nebo zapráší tak to nefunguje. Ale jak říkám já klepu, mazání jsem nezkoušel ;-) Hodně štěstí při zkoušení :puff:

já u šedáků (a teď i ostatních druhů, kam se mi šedáci "nakvartýrovali" po pádu jejich bedny) taky mažu okraje, používám k tomu prošlé mastičky z lékárničky. Ten namazaný pruh tam vydrží docela dlouho, já ho obnovuju v podstatě akorát když ty bedny kydám a funguje to fakt dobře, chovám tyhle druhy co nejsou moc zdatní letci bez vík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru