Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zelva Zelenava a problem s krunyrem

Dobry den, o prazdninach jsem si koupil malou zelvicku zelenavou na burze. Mam ji v akvarku a ze shora ji svitim UVB a tepelnou 40W zarovkou, mam ji na pylinach. Kazdy den dostava cinsky zeli, jednou za 1-3 dny rajcatko, okurku, rukolu a vodu ma v mysce.
Problem je v tom ze okraje krunyre, asi pul milimetru ma skoro pruhledne. Hledal jsem na internetu zda je to nejaka nemoc a jeste nez s ni zajdu k veterinari tak se chci zeptat vas zkusenych chovatelu o radu. :D

Dekuji predem za odpoved a preji hezky den.

Předmět Autor Datum
Dobry den, pokud jsou to opravdu jen casti okraju krunyre (opravdu jen tak 0,5-1mm), tak by to melo…
anamalak 14.01.2016 18:27
anamalak
Mohu vas ujistit ze to neni vice nez 1mm, fotku bych rad pridal, ale fotak je na prd a mobil mam sta…
Kroketa456 14.01.2016 19:30
Kroketa456
To je neuvěřítelné, jak przníte mateřský jazyk... Kdyby to šlo, tak bych Vás tou "myskou" praštil po… poslední
dab 15.01.2016 19:50
dab

Dobry den,

pokud jsou to opravdu jen casti okraju krunyre (opravdu jen tak 0,5-1mm), tak by to melo byt v poradku, je to normalni. Pro jistotu sem ale radeji dejte jeji fotku, at je jistota.

Pyliny jako podklad urcite nejsou vhodne, protoze je zelva muze sezrat a ucpou ji pak streva (zvlaste, kdyz je mala!). Odstrante je a nahradte necim vhodnejsi, napr. smes pisku a raseliny.

Az nebude snih, tak ji zkuste misto cinskeho zeli davat neco z prirody, nejlepsi jsou pampelisky, jetel, jitrocel a jine nejedovate rostliny. Jen trhejte na cistych mistech a pro jistotu splachnete vodou.

To je neuvěřítelné, jak przníte mateřský jazyk...
Kdyby to šlo, tak bych Vás tou "myskou" praštil po hlavě, ve které máte asi "pyliny". Snad by se vám rozsvítilo a nebyly by zde napsané takové hrůzy... Lidi zkuste se zamyslet a možná přijdete na to, že piliny nejsou od slova pyl a miska není od slova mys...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru