Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kožní problémy mláděte krajty

Dobrý den. Mám doma asi půlroční mládě Python Regius, kterému se asi před měsícem začaly "mačkat" šupiny. Vypadá to jakoby byly šupiny po celém těle (jednotlivé šupiny, ne kusy kůže) překryty starými šupinami. Had míval problémy se svlekem, ale naposledy se mi poprvé had svlékl vcelku. Asi po necelém měsíci se mu na kůži objejila tato anomálie. Fotografie v příloze. Had žere, v noci je aktivní a druhé krajtě v
teráriu nic není kromě toho, že se také špatně svléká. V teráriu mám teplotu pod světlem 35 stupňů a na nejchladnějším místě mám 25 stupňů. Rosím 2x denně, před svlekem každý den. Substrát bukové štěpky, myši posypávám vždy Nutrimixem a občas posypu nadrxenou tabletkou vitamínu B (kvůli špatnému svleku). Předem děkuju za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
Nerosit, nesypat myši žádným nutrimixem ani žádné B-čko. Nevím kdo Vám to poradil, ani proč, ale had… poslední
Epanterias 23.01.2016 20:40
Epanterias

Nerosit, nesypat myši žádným nutrimixem ani žádné B-čko. Nevím kdo Vám to poradil, ani proč, ale hadi nejsou ještěři, ani želvy (mimochodem saturace vitamíny stylem hala bala nedělá dobrotu ani u nich). Mláďata držet na novinách, papírových utěrkách, nebo hoblinách. Žádné vlhko. Miska na vodu s pochopitelně čistou vodou. Tím to končí. Pokud se to po dvou svlecích nesrovná, navštívit veterinu s odborníkem na plazy (žádný pejskař, kočkař). Pochopitelně to platí pokud se zdravotní stav nebude zhoršovat, v tom případě bude třeba návštěvu neodkládat.
Jestli se špatně svlékají obě krajty, není něco vpořádku. Naopak, běžné bývá, že třeba ve skupině tří čtyř krajt se jedna svléká špatně vzdor totožným podmínkám, pokud se ale špatně svléká více zvířat najednou, je dobré prověřit právě podmínky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru