Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Různé druhy krajt v jednom teráriu

Zdravim.

Řeším otázku-spíše zvědavost, zda chovat různé druhy krajty případně i hroznýše v jednom teráriu.Nikde jsem se kloudného vysvětlení nedohledal, tudíš jsem zvědavý, co na to řeknou zdejší "chytré" hlavy :D .Takže, lze mít v jednom teráriu(teď neřešíme velikost ani podmínky) druh krajty královské spolu s krajtou tmavou?Popřípadně jak by se tyto druhy(i jednotlivě) snášely třeba s takovým hroznýšem královským.Budu rád za info :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zhruba půl roku jsem odchovávala v jenom teráriu krajtu kobercovou s hroznýšem královským. Obě samic… poslední
LGKM 26.03.2016 12:14
LGKM

Zhruba půl roku jsem odchovávala v jenom teráriu krajtu kobercovou s hroznýšem královským. Obě samice, krajta 220cm, hroznýš 120cm. Dostaly se ke mně od chlapa, jenž je choval pohromadě již nějaký čas, tudíž byly zvyklé. Vzhledem k relativně stejným potřebám vlhkosti (60-70%) a teploty (pod lampou vyhříváno na 32, na druhém konci terária 27, v noci pokles na 23-24) jsem nezaznamenala žádný problém. Krmila jsem zvlášť, zdravotně obě v pořádku, krásné a pravidelné svleky. Většinu času zamotané v sobě, nikdy žádný náznak agrese, ať už vůči mně či jedna vůči druhé. Po dostavění druhého terária jsem je oddělila, neb obě rostou jak z vody, ale jejich soužití probíhalo příjemně, pěkně na oko a po oddělení nezaznamenávám žádný rozdíl. Nikterak Ti to nehodlám doporučit, má zkušenost může být výjimka a u jiného chovatele může probíhat odlišně s negativním záměrem, ale za mně vše OK.

Regiusku s tmavkou bych dohromady opravdu necpala. Stačí se podívat na dospělé jedince v číslech. Ostatně nevidím důvod, proč to dělat. Pokud chceš dva hady odlišného vzezření, pořiď dvě regiusky s odlišným zabarvením. Mutací je celá škála a půjdeš na jistotu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru