Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotazník k Bc. práci - Intoxikace živočišnými jedy

Ač jsem nechtěl, zkusím to takhle.
Výborně :-).

Jen pár připomínek:

1) dotazník předpokládá jen aktuální chovatele ("Jací živočichové se vyskytují ve vašem chovu", "vepište latinské názvy ... živočichů, které chováte"), ale možná existují i takoví, kteří už sice nic nechovají, ale zkušenosti z dřívějška mají :-).

2) Tyto dvě otázky se značně překrývají:
"Jací živočichové se vyskytují ve vašem chovu - jedovatí hadi, toxicky významní pavouci, toxicky významní štíři, nejedovatí hadi, toxicky nevýznamní pavouci, toxicky nevýznamní štíři, napište jaké."
"Prosím vepište latinské názvy jednotlivých druhů toxicky nebezpečných živočichů, které chováte."
Určit co je jedovaté snad zvládnete sám i z jednoho výčtu. Myslím, že většina zkušenějších chovatelů to automaticky vepíše latinsky už v první otázce a pak bude zbytečně otrávená, že to má psát znova. Chtělo by to lepší kontrolní otázku :-).

3) K otázce "Myslíte si, že dle vyhlášky č. 411/2008 Sb., o stanovení druhů zvířat vyžadujících zvláštní péči mají být zařazeni všichni jedovatí plazi?"
To je známá problematika co je to "jedovatý plaz"... :-)

4) "Používáte ochranné pomůcky při manipulaci s chovanými živočichy" - Odpovědi jsou jen ano nebo ne. Jenž je tu i třetí (reálná) možnost, někdy ano, někdy ne, přičemž i nepoužívání ochranných pomůcek může mít někdy svůj důvod.

5) "Co uděláte, pokud dojde k poranění jedovatým živočichem?" + "Při uštknutí jedovatým hadem". - Možná by to chtělo specifikovat, jestli se to týká zvířat z mého chovu a pak jakých druhů - podle toho se odpoveď může výrazně lišit.

6) "Byli jste už někdy poraněni živočichy ve Vašem chovu? " - Nechápu kam směřuje tato otázka? Stačí když mě kousnul cvrček na to abych odpověděl ano?

Po objasnění/úpravě klidně vyplním. Ale je to fakt hodně obecné, Epanterias bude mít radost. :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny