Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Furcifer pardalis Ambilobe - jiné zbarvení ocásku

Ahoj,

nesetkal se někdo z vás s odlišným zbarvením ocásku u samičky? Máme 6-ti měsíční samičku. Tělo normálně zbarvuje a teď 2. den má ocásek celý tmavě hnědý až černý. Ocásek normálně používá při lezení a dokáže ho i stočit, jenom má jinou barvu. Žádné povrchové poškození ani poškození kostí není viditelné. Žere taky normálně. K veterináři se máme jít ukázat až zítra. Jenom nám to stál vrtá v hlavě.
Budu ráda za vaše zkušenosti.

Díky

Předmět Autor Datum
Nedavno jsem toto resil na veterine ohledne kamaradova pardala. Tmave az cerne zbarveni (jedne casti…
Marek_H4 28.01.2016 10:47
Marek_H4
Hezký den Marku, děkuji za Vaši reakci. Veterinář provedl stěr tkáně z ocasu a nebyli nalezení žádní…
pardálek 28.01.2016 13:47
pardálek
Pro jistotu dostala kapičku něčeho proti parazitům. Každý den máme ještě raději po dobu 2 týdnů ocás… poslední
Cadaverous 28.01.2016 19:57
Cadaverous

Nedavno jsem toto resil na veterine ohledne kamaradova pardala. Tmave az cerne zbarveni (jedne casti tela) pry casto znaci nejake zraneni ci bolest. Jestli je to pravda, tak to znamena, ze vase samice treba spadla z vetve nebo si nejak omylem ocas pokroutila. Ale toto nemusi byt nijak fatalni, ani to neznamena, ze by zvire vylozene trpelo. Ale schvalne dejte vedet, co rekli na veterine Vam..

Hezký den Marku,
děkuji za Vaši reakci. Veterinář provedl stěr tkáně z ocasu a nebyli nalezení žádní parazité. Ocásek stále používá bez problému. Žádné kousance od cvrčka ani poranění na ocásku veterinář nenašel. Samička je prý v dobré kondici a podmínky chovu jsou také v pořádku. Pro jistotu dostala kapičku něčeho proti parazitům. Každý den máme ještě raději po dobu 2 týdnů ocásek máčet 5-10 minut v heřmánku. Za dva týdny máme přijít na kontrolu.

Tak uvidíme, jestli se ocásek zase zbarví. Určitě dám vědět :).

Jinak stejně starý sameček ve vedlejším větším terárium se stejnými podmínkami je v pořádku.

Pro jistotu dostala kapičku něčeho proti parazitům. Každý den máme ještě raději po dobu 2 týdnů ocásek máčet 5-10 minut v heřmánku.

Tak tohle dle mého názoru není odborník na plazy a dal bych od něj ruce pryč. Dávat odčervovací, nebo jiný podobný kapky terarijnímu zvířeti jen tak pro jistotu dělají pejskaři, aby se neřeklo, že nic neudělali.
Máchat v heřmánku je také nesmysl. Jedině stresování chovance a výsledek nikde...

Za dva týdny máme přijít na kontrolu.

Že ho tedy pozdravuji. :-|

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru