Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chameleon, bílá krupice u nosu

Dobrý den, můžete mi, prosím, poradit do jaké míry je u chameleonů ještě únosné vylučování minerálů nosními dírkami (případně zda-li je tohle vůbec onen případ)? Zhruba tak tři dny se jí to pořád tvoří a teď už to ani nejde snadno odstranit jako předtím. Co se dá dělat proti tomu? Nebo mám navštívit veterináře? Bohužel nevím, jak se jmenují vitamíny, které podávám, dostala jsem je spolu s chamíkem, že jsou přímo speciálně pro ně a nemámm dávat nic jiného, dávám je co druhý den. Moc děkuji za JAKOUKOLIV odpověď. Elen R.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Evidentně dáváte velké dávky minerálů, nebo moc často. Jak je již psáno, tak pokud nevíte čím doživu… poslední
Furcifer Pardalis 30.01.2016 17:50
Furcifer Pardalis

Evidentně dáváte velké dávky minerálů, nebo moc často. Jak je již psáno, tak pokud nevíte čím doživujete (vitamíny, minerály), tak se jich raději zbavte. Mohu též doporučit (vápník) Biomin H - balení vydrží na dlouho. Dále používám Reptivite - ověřený a snad i kvalitní výrobek. Není úplně nejlevnější, ale také dlouho vydrží.
Nyní, jak má chamík viditelné krystalky minerálů, tak jej na týden vynechte a pak začněte zase s dávkováním. To jest 2x týdně. S množstvím to nepřehánějte. Většinou to jsou silné přípravky a jejich dávkování je obtížnější. Ale to se časem vychytá. Přeji hodně úspěchů v chovu a na chamíkovi nešetřete.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru