Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poecilotheria metallica + Avicularia Versicolor

Dobrý den,
chtěl bych se zde zeptat nějákých zkušenějších chovatelů na krasavce jménem Poecilotheria metallica, plánuji v blízké době koupi, zjišťoval jsem všemožné informace, takže si myslím, že vím jak se o tohoto pavoučka postarat.
Jelikož ale nechci nic zanedbat, byl bych velice rád, kdyby se zde se mnou podělil o své zkušenosti nějáký zkušený chovatel. :)

A další dotaz by byl ohledně Avicularie Versicolor, chci si tohoto pavoučka obstarat už nějákou dobu, ale nemohu najít nikde nikoho, kdo by tento druh prodával, takže pokud někdo chová, nebo zná někoho kdo chová tyto krásné potvůrky, budu rád za jakoukoliv informaci, nejlépe bych měl zájem o 1.-3. svlek maximálně 3 ks :)

EDIT: ještě bych se chtěl zeptat, jak je to u nás s chovem Chromatopelem, nikde jsem žádnou nenašel :/

Předem všem děkuji za veškeré informace :)

Předmět Autor Datum
Avicularia versicolor i chromatopelmy (konkrétně třeba cyaneopubescens) chová a množí Jirka Kyslík.… poslední
Epanterias 04.02.2016 21:13
Epanterias

Avicularia versicolor i chromatopelmy (konkrétně třeba cyaneopubescens) chová a množí Jirka Kyslík.
Jeho aktuální inzeráty:
http://www.ifauna.cz/bezobratli/inzerce/r/detail/2 682897/avicularie-vystaviste-6-2-2016-c-stolu-20/
http://www.ifauna.cz/bezobratli/inzerce/r/detail/2 682888/chromatopelma-cyaneopubescens/

K metallicám - choval jsem je naprosto shodně jako třeba ornaty a regalisky. Vysoké terárium, podklad rašelina, do rohu korková kůra, která se umístí tak, že vytvoří kapsu, kterou si pavouk vypřede. Doporučuje se i tak ten korek podložit třeba břidlicí, aby nebyl umístěn přímo ve vlhkém substrátu a nedocházelo ke zbytečné tvorbě plísní. Substrát jsem udržoval vlhčí, občas jsem porosil. Měl jsem u nich rostliny, osvědčil se mi scindapsus a aglaonema costata. Teplota kolem 24-26C.
Jinak ještě takový dovětek k versicolorám - doporučuje se u nich chov ve větších počtech, je to prý přirozenější a tak jsem si pořídil tři prcky. Vzdor krmení pak jedna usoudila, že se s tou jednou nemusí a vyřadila ji... Nelze se tedy stopro spoléhat na info, že se nekrosí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru