Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský-škrábe na sklo

Zdravím poslední 2 týdny mám problém se svým chameleonem (sameček) kterému je 5 měsíců u mě je 2 měsíce.
chameleon poměrně dost času tráví tím že škrábe na boční a horní sklo a i mín žere, občas dokonce na chvilku uplně zčerná. zkoušel sem mu přidat zelen dal sem ho do větší výšky, polepil mu boky tapetou ale nic nepomáhá. Vypadá že se chce z terária dostat ale ven ho tahat nechci.
podmínky : uvb reptiglo 5 26w , bodová žárovka 40w,2xtýdně reptivit+roboran+biomin H,4xtýdně čistý biomin, teplota pod výhřevem 33 uprostřed odhaduji kolem 28, rosím obden, na zemi je rašelina s pískem.
Terarium má rozměry 80x50x50(vxšxd) větrání je na hoře 2/3 stropu a dole po dveřmi.
Sem začátečním takže budu vděčný za jakékoli připomínky. Předem díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Ahoj, jsem na tom více méně stejně jako ty. Nemám sice Jemeňáka, ale Pardála...taky kluka.....nicmé…
Sovaja 11.02.2016 15:42
Sovaja
Zdravím, minulou neděli jsem si přivezl mládě jemeňáka, sameček v těle cca 7-8cm. Terárko 40x60x90,… poslední
Buckym 12.02.2016 16:53
Buckym

Ahoj,

jsem na tom více méně stejně jako ty. Nemám sice Jemeňáka, ale Pardála...taky kluka.....nicméně chování má úplně stejné. Přes léto žral jak protrženej, protože jsem mu nosil skoro každý den čerstvé žrádlo z louky. Jak skončilo léto, začal méně žrát....dokonce jsem měl podezření, zda vůbec jí.

Taktéž celý den blbne u skla, postaví se na zadní a předníma hrabe, pak vždycky spadne....naštěstí se drží ocasem, tak se mu nic nestane. Když otevřu, tak chce na mě. Vyleze mě na hlavu a tam zůstane a nebo si přeleze na kytku v pokoji. Tahat ho ven záměrně nechci, ale jak otevřu terárko, tak leze ven. Ani bych neřekl, že se mu doma nelíbí, nebo že mu něco schází, ale prostě chce společnost. Je to i vidět na tom, že když sedí na větvi a já přijdu domů, tak hned kouká, co se děje a když projdu kolem terárka, tak hned reaguje.
Spousta lidí tady píše, že se nemá chamouš vyndavat, ale já tvrdím, že pokud chce, tak proč ne. Ten náš rozhodně není bázlivý.....jak zde píší jiní. Na venkovní kytce chvíli pobíhá tam a zpátky, pak si někde sedne, většinou co nejvýš a kouká. Jednou se mě už stalo, že jsem na něj zapomněl a on mě tam chudák usnul. Nicméně jsem ho vzbudil a přesunul do terárka, aby neprochladl moc. Takže když je venku, což je skoro každý den, tak maximálně 30-45 minut, pak maže zase zpět do terárka.....čemuž se nijak nebrání, stačí jen mojí hlavu strčit dovnitř a on si přeleze sám domů.....

Jsem zvědavej, zda se situace změní s příchodem léta.....

Jinak žrádlo si už z pinzety nebere. Tak mu vždycky nějakého švába, červa nebo saranče švihnu do terárka a minule, když jsem nešel do práce, tak jsem si všimnul, že ráno, jak se mu rozsvítí, tak se jde nadlábnout. Pak přes celý den nic. Takže hlady netrpí, snad mu nic nechybí......jen je to prostě zvědavej trouba:-) a nudí se....

Terárko mám o fous větší, vitamíny to samé...i když už v něm neobaluji hmyz, ale vápník i vitamíny mu podávám ze stříkačky, protože si hmyz z pinzety nevezme a než ho najde v terárku a sežere, tak ten vápník ze švába opadá. Takže mu vždycky vápník a nebo vitamíny rozmíchám ve vodě, dám je do stříkačky a on si sám přijde loknout, tak mu to nastříkám do pusy a je klid. Vím že vápník i vitamíny dostává, jen to množství se dost špatně odhaduje.....

Teplotu mám stejnou, rosím jednou denně a vždycky se jde napít.

Zdravím, minulou neděli jsem si přivezl mládě jemeňáka, sameček v těle cca 7-8cm. Terárko 40x60x90, větrání pruh pod dvířky+ polovina stropu. Uvb je reptiglo5 26w, bodovka 50w plus zářivka na dosvit. Krmím z krmítka denně cca 13 mikro cvrčků. Vitamíny 2x týdně reptivite zbytek vápník plastin. Teploty jsou podlle mého v pořádku. Ale chamík už od koupi je pořád světle hnědý, jen na noc je světle zelený. Kdy bude zelený i ve dne? Musím počkat až si zvykne nebo svleče?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru