Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korková dutinka - smrdí

Zdravím,
zrovna mi domů přišla malá korková dutinka, ve chvíli kdy jsem ji vybalil tak jsem ucítil nepříjemný zápach ...nevím k čemu bych to přirovnal, důkladně jsem ji celou prohlédl a vypadá v pořádku, nikdy jsem takhle přírodní Korek neviděl , tudíž ani necítil ...tak mě zajímá, zda Korek opravdu "smrdí", nebo je s tou mojí dutinkou něco v nepořádku, nerad bych pavoukovi nějak ublizil, děkuji za jakoukoliv informaci :)

Předmět Autor Datum
:-)mozes ju vykartacovat,umyt,vyvarit...a nasledne vysusit v trube...:-)
rast 16.02.2016 14:38
rast
jo. a popřípadě následně můžeš uhasit hasičákem to, co zbyde z dutinky, trouby nebo bytu.;-) Radši…
ahoj1 17.02.2016 00:50
ahoj1
Susim kazdu kuru u vetve,neplesneju...raselina je tym znama( lepsie neupravovat)...susenie ,neni pec… poslední
rast 17.02.2016 07:43
rast

jo. a popřípadě následně můžeš uhasit hasičákem to, co zbyde z dutinky, trouby nebo bytu.;-)

Radši bych kus korku tomu pavoukovi servírovala po vyvaření mokrej, nebo sušenej na ústředním topení. v rozpálený troubě to možná začne brzo smrdět víc než předtím...

Nejsem příznivec grillování, zapékání, pomalého dušení ani jiných tepelných úprav většiny organických věcí v terárku, protože výsledek má mimo jiné tendenci ve vlhku plesnivět jak blázen, ale vydrbání mýdlem a kartáčem a vyvaření u korku fakt neublíží, za sebe to taky dělám.

Jako každopádně zápach není přirozenou vlastností korku, protože to by s ním přece nemohli špuntovat víno! Věci ze zverexu často smrděj po psích granulích, nebo takových těch sušených pamlscích - sušený uši, kosti, kůže, od toho vše načichne - je to tenhle smrad, nebo myslíš, že je to třeba nějak ošetřený proti hmyzu? Korek to asi nepotřebuje, ale jestli se nemáme bát, že to stříkaj něčím úplně všechno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru