Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyndavání užovky červené

Dobrý den mám takovou přiblblou otázku zdali můžu užovku brát aspoň dvakrát týdně do ruky mám jí chvíly a pořát mám nutkání si jí brát ale zatím jsem dodržoval jednou za týden ale nedalo mi to se zeptat.

Předmět Autor Datum
Pokud je to mimino, tak by mělo týdně žrát jedno dvě holata, tzn. že po nakrmení by mělo mít takové…
Epanterias 16.02.2016 22:43
Epanterias
Děkuji za odpověď had je starý asi 1 a půl roku, nechtěl jsem kupovat mládě kvůli rozkrmovaní. Napro… poslední
TraaxyCZ 16.02.2016 23:00
TraaxyCZ

Pokud je to mimino, tak by mělo týdně žrát jedno dvě holata, tzn. že po nakrmení by mělo mít takové tři čtyři dny klid, aby vlivem manipulace hole nevyhodilo. Z toho mi vychází, že je lepší vydržet než trošku odroste na to tahání jednou týdně. Jestli to bude pak patnáct nebo třicet minut je docela jedno, guttaty nepatří mezi stresaře (byť u mláděte není dobré to přehánět). Starší had to vklidu zvládne jako nic, ale pamatujte na to, že to je stále had, ne pes, morče, prostě nejedná se o zvíře na mazlení a i když se hodí, že zvíře snáší manipulaci, díky níž ho můžete zkontrolovat (svlek, ránu po kousnutí hlodavcem, generální úklid terária), je vhod na to nezapomínat. Chválím Vám ten přístup a chápu i to nutkání, je-li to Váš první had.

Děkuji za odpověď had je starý asi 1 a půl roku, nechtěl jsem kupovat mládě kvůli rozkrmovaní. Naprosto si uvědomuji že had není mazlíček na tahání a proto ho nechci moc stresovat a radši se ptám. Hada tedy budu brát dvakrát s tím, že mu nechám asi tak ty tři dny po krmení pauzu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru