Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Zaseknutý" had

Ahoj, spíš tak ze zvědavosti mám dotaz na zkušenější chovatele. Na jedné nejmenované sociální síti jsem narazila na následující post:

"Blbost" hadů nezná mezí. Moje žížala měla roky v terárku hrad do akvária s okýnkama. Dva dny nažraná a rozhodla se jezdit. Samozřejmě to vzala tím nejmenším oknem, kterým se normálně protáhne a zasekla se. Takže do ruky kladívko a za pomoci ještě přítelkyně, která jí uklidňovala hrad postupně rozbít. Naštěstí to asi odnesla jen lehkým škrábancem. A teď samozřejmě zoufale kouká kde má domeček. A to jsem si říkal jaký ho mám doma inteligentního hada, který dokonce zvládá i celý jeden povel. Na pusinku přijede a olízne mi nos. No nic konec myšlenek o inteligentních hadech


Nedávno se mi stalo něco obdobného, kdy se mi korálovka zdánlivě zasekla v úzkém prostoru, kam se nacpala i s poměrně velkou kořistí v žaludku. Zastávám názor, že když se tam zvládla nacpat, zvládne i vylézt (couvat jsem ji už viděla několikrát, problém s tím nemá)- samozřejmě se nám dítko vysoukalo samo.
Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti - při vhodně dělaném terárku je vůbec potřeba hady nějak "zachraňovat"? Sekli se vám někdy takovým způsobem, že zásah byl opravdu nutný? Nebo jsem jenom já "krkavčí matka".


Předem díky

A.S.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny