Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon

Dobrý den. Máme 14 dní chameleona jemenského samičku starou půl roku. Až dneska jsme mu pořídili Hagen zářivku Reptile UVB 100 25W kompaktní, na nalepeném šťítku na krabičce píšou Repti Glo 5 UVB 26W tak jsem z toho trochu jelen. Problém je ten že nám chameleon od doby co tam ma to UVB hodně sičí a když UVB vypneme tak je v klidu. Poradite mi prosím co s tím a nebo jaké koupit UVB?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, nechce se mi věřit, že by daný problém byl způsoben UVB kompaktem. I nadále bych ho použív…
Zydy 13.03.2016 14:04
Zydy
Ono to je tezky kdyz kazdej o tech kapkach pise neco jineho.. Veterinarka rekla ze ji je mame davat… poslední
Chameleon jemensky 13.03.2016 14:23
Chameleon jemensky

Zdravím,

nechce se mi věřit, že by daný problém byl způsoben UVB kompaktem. I nadále bych ho používal, a u těchto kompaktů bych zvířeti umožnil výhřev v 15 cm vzdálenosti od zdroje. Než nějaké kapky a podobně, kdy nevěřím, že dokážeš odhadnou dávkování, bych zakoupil nějakou sypanou směs - já osobně mám dobrou zkušenost s NutriMix REP Calci PLUS, stojí okolo 100,- Kč a vydrží dlouho, obalovat v něm krmení. Ohledně dávkování vitamínů najdeš na netu hodně, někdo obaluje vitamíny obden, zbytek jen vápníkem a podobně. Doporučoval bych si pročíst podmínky chovu na mnoha stránkách, srovnat s těmi doma a pak možná najdeš řešení. Takhle moc nedokážu dovodit, co vše může být za problém.

Hezký den, Zdeněk

Ono to je tezky kdyz kazdej o tech kapkach pise neco jineho.. Veterinarka rekla ze ji je mame davat kazdej den, jinde jsem cetla ze se maji davat po trech dnech a jinde pisou jednou tydne.. Samicku mame nechtene pac nam ve zverimexu tvrdili ze je to samec

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru