Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadržení snůšky

Ahoj moje agama samice dnes po třetí po sobě dnes nakladla vajíčka dohromady 16 kousků . Ale ted problém dle hmatu jsem si 100 pro jistý že ještě má 2 v sobě dle pohmatu na levé straně . Mám jít okamžitě k veterinářovi nebo je možnost že ty dvě vajíčka doklade? Chováním je normalní není apatická pije jak strhaná a i žere prosím Váš názor díky moc .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, poskytni ji klid, vhodné místo na kladení, případně teplejší vodní lázeň, pokud by i nadál…
Zydy 13.03.2016 17:09
Zydy
Jo díky řekl bych že vejce to jsou vždy po kladení je to její třetí snůška byla vycuclá na pohmat pr…
honzin20 13.03.2016 17:41
honzin20
Zdravím, kočky bývají problém, vím ze své zkušenosti, jak mé agamy kočinčinské mají panickou hrůzu,…
Zydy 14.03.2016 18:15
Zydy
Tak po dalším vyšetření a další injekci samice má 3 vajíčka a je v dobrém stavu . Vajíčka se nacháze… poslední
honzin20 15.03.2016 23:15
honzin20

Zdravím,

poskytni ji klid, vhodné místo na kladení, případně teplejší vodní lázeň, pokud by i nadále problém přetrvával, navštiv odborníka. Otázkou je taky to, zda vejce opravdu zadržuje, zda jsi cítil hmatem vejce (to neber nijak osobně). Jinak co se týče návštěvy veterináře, tak buď sono či RTG by mělo vyjít do 500,- Kč. Já jsem osobně u agamy kočinčinské platil za zadrženou snůšku a vyoperování cca 2.500,- Kč, tak ať máš představu. Ale pro uklidnění, pokud se jedná o větší a starší samici, která již měla pravidelně snůšku, tak je riziko zadržení nižší. Tak doufám, že bude vše v pořádku.

Hezký den,

Zdeněk

Jo díky řekl bych že vejce to jsou vždy po kladení je to její třetí snůška byla vycuclá na pohmat prázdná . Ted je cítím dvě za sebou velice citelné ovalné tvary v levé části za ocasem na pravé straně v tomto místě je prázdná chybí i dvě vajíčka do počtu její poslední celé snůšky minulé 18 nyní 16 . Já bych typl že se lekla protože kladla všiml jsem si že klade tak jsem nechal vše at má klid jen zničeho nic vletěla do obyváku kočka naskočila směrem do terárka a hlavou mírně natloukla do skla nestihl jsem v rychlosti zasáhnout agama v ten moment se probrala a zdrhla od kladiště . Agama již měla dvě snůšky a v pohodě . I ted není apatická pije žere jak kdyby nic . Jen jestli je možnost že sama o sobě vyprdne zbytek tedy ty 2 vajíčka .Moje samice ma rok a 3 měsíce 46 cm kolem 400 g když není gravidní neměla nikdy žádné problémy . Jen už nehrabe nedává signály že by chtěla klást ale jinak jak píší únava apatie nežravost nic je v pohodě .

Zdravím,

kočky bývají problém, vím ze své zkušenosti, jak mé agamy kočinčinské mají panickou hrůzu, když uvidí kočku. Proto je nejlepší řešení, aby kočka neměla přístup do místnosti, kde jsou agamy. Je zbytečné učit na nějaké zvykání si na sebe, alespoň dle mého názoru, i když věřím, že mnoho chovatelů má jiné zkušenosti a tvrdí, že s tím nebývá problém. Já si myslím, že Tvá samice při klidu bude zbytek klást, pokud by se tak do pátku nestalo, raději bych volil kontrolní sono či RTG. Je možné prvně pomoci i dávkami oxytocinu či obdobného pro vyvolání snůšky. Počet vajec se může během snůšek lišit, nemusí být vždy stejný, to se neobávej. Dej vědět, jak jsi pokročil, držím palce.

Hezký den,

Zdeněk

Tak po dalším vyšetření a další injekci samice má 3 vajíčka a je v dobrém stavu . Vajíčka se nacházejí hned za kloakou ( tak nevím proč je neprdne proč nehrabe když je má skoro venku a má dost sil ) teď možná plácnu z cesty ale ty dvě snůšky co měla měla vždy 16 v měsíci tedy teď nakladla předčasně oproti dalším snůškám . Doktorka říkala že operaci zatím nemám zvažovat skrs její dobré kondici a nemá vajíčka nijak deformovaná a jsou hned za kloakou tedy ty vajíčka asi měla v plánu fakt vyklást všechny . Dále dle veta její zadržení je velmi malé jen 3 vejce normálně při zadrženi se setkávala s celou snůškou nebo aspoň s její velkou částí . Tak uvidím sleduji agamku a její stav se nehorší dnes snědla 5 švábů a misku polníčků vše s promíchané s vápníkem . Jen se modlím ať už to má za sebou ať mi spadne ta tíhá strachu ze srdce .Jinak teď odbočím agamy kočinčínské byly mé první agamy nádherní tvorové , jen jsem je dostal absolutně nečekaně a neměl jsem tenkrát ani finance na to abych jim já dal co potřebují tak jsem dal kamarádovi chovateli plazů a řekl jsem si že začnu na vousatkách a dávám si za pravdu chov ještěrů není jak chov kočky psa a sám jsem poznal že je co se učit a je co investovat ale vrátilo se mi to radostí s těch malých draků . Kočičiny jsem tam navštívím a donesu jim nějaký pamlsek . Kočičíny jsou fakt krásné .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru