Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční – zácpa

Dobrý den,

mám pocit, že jeden z mých gekončíků má zácpu. Podezření mám od nějakého 12. 3. (přesný den, kdy se naposledy vyprázdnil neznám, ale řekl bych že to bude tak 10. 3.). Včera i dnes jsem ho koupal v teplé vodě (20 minut), masíroval břicho (nic tvrdého v břišní dutině nenahmatal) a dnes jsem mu dal teplý olivový olej. Otřel jsem mu o čumák lžičku namočenou v olivovém oleji, takže toho oleje moc nespořádal ale něco v sobě určitě má.
Jinak odmítá jíst cvrčky a poslední co měl (neděle 13. 3.) byl červ potemníka brazilského. Od té doby nežere vůbec. Na váze neubírá, přiznám se, že jsem mu trochu dopřával. Dále se 13. 3. svlékl ale svlečku nesnědl. Vylučování předtím bylo pravidelné.

Podrobnosti chovu:
Substrát: Písek + větší kamínky
Teplota: 30 – 25 °C přes den, 23 °C v noci
Vlhkost: normálně 30 % teď udržuji okolo 50 %

Budu rád za jakékoli rady, připomínky popř. i kontakt na veterináře (jsem z Prahy a znám jen kliniku na Bílé Hoře) :-)

Předmět Autor Datum
Ahoj.To za ma zapchu usudzujes podla toho ze sa 5 dni nevyprazdnil?To je myslim uplne bezne.Keby mal…
marduk 16.03.2016 11:18
marduk
Ano, je dospělý. Vrtalo mi to hlavou, protože je to u něj neobvyklé. Nebudu se teda vzrušovat. Díky… poslední
Bocars 16.03.2016 17:04
Bocars

Ahoj.To za ma zapchu usudzujes podla toho ze sa 5 dni nevyprazdnil?To je myslim uplne bezne.Keby mal nejak moc nafuknute brucho,nezral by a nevyprazdni sa tak 2-3 tyzdne zacal by som hladat problem...je uz dospely?Dospele si davaju niekedy pôst,kludne aj mesiac-dva ak sa nejak nemenili zasadne podmienky chovu,tak by som pockal a zbytocne ho nestresoval kupelmi a podobne ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru