Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kladení vajec do vody

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda někdo nemá nějakou osvědčenou radu. Samice agam kočinčinských i v druhém terariu samice bazilišků zelených i přesto, že mají přiravené kladiště z čerstvé provlhčené rašeliny v rohu teraria, kde je klid a i dostatečná hloubka cca 20cm se vůbec nesnaží hrabat a nakladou mi vejce vždy do bazénku s vodou a dělají to obě samice od obou druhů. Děkuji

Předmět Autor Datum
Zdravím, s tímto jsem se setkával i u svých agam kočinčinských, které někdy kladly do vody. Bohužel…
Zydy 19.03.2016 16:46
Zydy
Ahoj, moc děkuji za odpověď. A tobě se podařilo vylíhnout i ty vejce z té vody? Já když je dám do in…
z.strejcek 19.03.2016 19:24
z.strejcek
Zdravím, po 45 dnech už bude problém v něčem jiném. Z osobní zkušenosti musím říct, že se mi dařilo… poslední
Zydy 27.03.2016 14:18
Zydy

Zdravím,

s tímto jsem se setkával i u svých agam kočinčinských, které někdy kladly do vody. Bohužel jsem nikdy nepřišel na to, proč se tak stalo, pouze jsem domýšlel. Agamy se k tomu uchýlili pro mě nečekaně, někdy ani nehrabaly, pouze šly do vody a po vylučování začaly i klást vejce. Dle mého názoru je to pro ně ve vodě o něco snadnější, někdy to pomáhá ve vlažné vodě i při problémech s kladením. Jestli máš, jak píšeš, splněné veškeré podmínky, aby kladly do substrátu, tak to moc neovlivníš. I vejce nakladená do vody, pokud byla oplodněna (většinou spíše ne), tak nebyl problém osušit a dát do inkubátoru, pokud nebyla ve vodě dlouhou dobu. Nevím, co si myslí ostatní, tady máš jen můj názor.

Hezký den,

Zdeněk

Ahoj, moc děkuji za odpověď. A tobě se podařilo vylíhnout i ty vejce z té vody? Já když je dám do inkubátoru, tak se sice zvětší a vypadají, že jedou, ale cca po 45 dnech se vždy zkazí. Myslím, že v inkubátoru problém nebude. Objednal jsem si přímo vyrobený od firmy, co se tím zabývá vlhký typ a mám nastaveno 28C, jako substrát používám vermikulit smíchaný s perlitem. Přes krabičky mám punčochu a raději ještě vlhký molitan, abych zabránil případné kapce vody ze stropu, ikdyž je vyspádovaný.

Zdravím,

po 45 dnech už bude problém v něčem jiném. Z osobní zkušenosti musím říct, že se mi dařilo inkubovat leccos z vajec, některá už i lehce oschlá, z vody a podobně. Ono ale závisí, jak se k tomu postaví ten zárodek. Udržuješ vermikulit vlhký po celou dobu? Teplotu měříš jak? Nemůže být třeba chyba termostatu, že by se ta vejce i přehřála? Já jsem nechával krabičky bez víček a jen přes celý inkubátor jsem měl plastový plát kolmo, voda sražená stékala. Napiš případně SZ a probereme to více.

Ať se daří v chovu a hezký den,

Zdeněk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru