Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Genetika hroznýšů

Jistě že dohledám řadu webů s tabulkami, co vznikne z hada A a hada B, ráda bych se však dohledala doporučeného důvěryhodného zdroje, jenž mi řekne trochu více.
Genetika je u běžně dostupných mutací jasně daná, těžko Vám jiný zdroj poví něco jiného, než že recesivní mutace je recesivní a codominantní se chová codominantně a dominantní je dominantní, co je heterozygot, homozygot, doublehetero a další potřebné termíny, co s tím souvisí. Směšné či spíše smutné mi připadají v této době jakékoliv dotazy v této problematice "co dostanu, když spářím salmona s albínem, albína se slonem". Je to pořád dokola, přitom je na webech miliony kalkulaček na hroznýše, gutaty, kobercovky, heterodony, královky a další "mutačně" úspěšné druhy. Máte pravdu, že valná většina těchto webů je anglicky nebo německy, přesto si myslím, že pokud jste již seznámená s dědičností, poradíte si s tím. Co považujete za složité a nečitelné nevím. Jestliže totiž nerozumíte, respektive jste ještě nenašrotila genetiku (Mendelovy zákony dědičnosti, Punnetovy čtverce), nemá cenu zabředat dál. Jedná se zkrátka o základ a pilíř celé práce s mutacemi. Tohle za Vás prostě nikdo jiný neudělá. Já jsem se to učil na akvarijních rybách, žádné weby k dispozici nebyly, neměl jsem možnost si někde číst něco ve smyslu jak jste popsala. Ve výsledku bylo fuk, že šlo o akvarijní ryby, protože principy jsou stejné, jen se liší v dědičnosti mutace u toho kterého druhu. A to se nedá opět jinak než naučit, že Sharp a Kahl jsou recesivní, salmon codominant atp. V tomhle to má dnes začátečník jednoduché jak facku a vpodstatě má vše pod nosem, jen se tím musí probrat.
Když zmíním dotaz na obavu z toho, že se chameleonovi povedlo sežrat berušku, tak bych to na roveň nedával. Dovedu pochopit strach člověka o zvíře, které prostě pozřelo něco, co mu může ublížit a tak se táže.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny