Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem teraristika je nemoc

Zdravím všechny blázny do zvířátek :) nedá se tomu odolat.. jakmile se komukoliv doma objeví šupinaté žvířátko tak to nikdy nekončí jen jedním šupinatým zvířátkem :) Zvířátek mám poměrně dost vzhledem k tomu že bydlím s rodiči a mám jen pokoj o rozměrech 3x4m :).. ale i přes to mě nezastaví myšlenka že bych měl vyhodit postel a dát tam terárka a spát na zemi.. tááákže by mě zajímalo kdo je na tom podobně jako já a je takto nemocný :D Jen mě zajímá se kterými miláčky sdílíté své bydlení :) a ještě taková drobnost.. zaujala mě Python regius a zajímá mě zda je možné ve větším teráriu chovat i více jedinců ? :) Děkuji moc za přečtení a případné odpovědi ! Přeju hodně štěstí v chovu :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky jsem kdysi vyhodil postel. Nakonec si daval na zem matraci a spal jsem s litrem cvrcku asi metr…
chsajarsa 31.03.2016 14:22
chsajarsa
joo tak to vám nezávidím :D pamatuji procvrkané noci :D děs a hrůza, na dubie nedám dopustit !
matt7 31.03.2016 15:21
matt7
Nikdy jsem nespal tak dobre. Jak si na to clovek zvykne, tak spi jako spalek a vlastne ani nevnima a…
chsajarsa 31.03.2016 15:23
chsajarsa
Mě to doma cvrkalo od 12-ti a ani za 10 let jsem si nezvykla. Ale mám asi extrémě lehký spaní, vzbud…
Elisak 31.03.2016 17:28
Elisak
Neco jineho je jeden cvrcek a neco jineho koncert uz par dcl. Pri jednom mam take problemy usnout, a…
chsajarsa 31.03.2016 17:31
chsajarsa
treba jako vzduchovani do akvaria pri kterem se take docela dobre spi. A jak je to člověku divný a… nový
Epanterias 25.04.2016 18:01
Epanterias
Další level je, když už neřešíte, že vám do chovu přibyl další had. O teráriích smýšlíte jako o míst… nový
V.R. 25.04.2016 17:12
V.R.
U mě se chovatelské příznaky začaly projevovat, již v dětství, jako dítě jsem měl doma exotické ptac… nový
jokyn 27.04.2016 19:51
jokyn
hezky pěkně :-D manželku obdivuju že pavoučky zvládá ::) zrovna ženská která se bojí hadů bych neodh… poslední
matt7 27.04.2016 20:57
matt7

Mě to doma cvrkalo od 12-ti a ani za 10 let jsem si nezvykla. Ale mám asi extrémě lehký spaní, vzbudí mě i guttata co spadne z větve. Pamatuju ty noci, když jsem se naštvala a vydala se chytat zdrhlý cvrčky a zjistila akorát to, že bych musela přestěhovat většinu pokoje abych se k nim dostala, pak pomohly jen špunty do uší. A teď mám malý felzumy, co velký cvrčky nedaj, a hady.

Neco jineho je jeden cvrcek a neco jineho koncert uz par dcl. Pri jednom mam take problemy usnout, ale zase jak usnu, tak uz me nevzbudi skoro nic. To velke mnozstvi cvrcku vytvori zvuk, ktery je konstatni a je to treba jako vzduchovani do akvaria pri kterem se take docela dobre spi.

Další level je, když už neřešíte, že vám do chovu přibyl další had. O teráriích smýšlíte jako o místnostech a krmivo počítáte na desítky až stovky kilogramů :-)
"V tomhle množství se už další ztratí. Stejně budou v místnosti spolu a na krmení necháme na podzim porazit pár prasat." (autentická reakce po návratu jednoho z odchovaných mláďat nazpátek k nám).

U mě se chovatelské příznaky začaly projevovat, již v dětství, jako dítě jsem měl doma exotické ptactvo (andulky,korely a žebřičky), rybičky, kočky a psy. Poté jsem měl doma morčata, myši a křečky, kteří se mi doma přemnožili a daroval jsem je ve škole, protože jsem jich doma měl přes 30 ks. Další zvíře, které jsem měl byla suchozemská želva a vodní želvy. S vodními želvami jsem se koupal ve vaně a sledoval pod hladinou s potápěč. brýlemi. Domů jsem dom dotáhl i kuře a králíka , které jsem choval v pokoji v papírové krabici. Později mě napadlo, že by byl dobrý nápad chovat slepice liliputky a postavil jim kurník, ale rodiče mi řekli, že jsem se zbláznil. Posléze jsem si domů donesl zmiji, kterou jsem našel v lese a řekl jsem doma, že jí budu chovat, ale doma už proto neměli pochopení.
Pak jsem manželce řekl, že bych chtěl chovat hady ,ale manželka si ťukala na čelo zda jsem normální. Vzal jsem jí několikrát na návštěvu do různých rodin, kde chovaly hady ,abych ji obměkčil a ukázal,že je zcela normální chovat v domácnosti plazy. Nakonec se mi to nepodařilo a žena mi řekla, že se hadu štítí a opravdu to nedá. Pak jsme si pořídili chameleona a já začal chovat i cvrčky, kteří nám doma krásně cvrkali a já ženě říkal, že nemusíme jezdit ani k moři, že to máme doma. Chameleon nestačil žrát přebytek cvrčků a já říkám chtělo by to nějaké další zvíře, které žere cvrčky- šváby. Zaujali mě sklípkani a žena nebyla proti, že ji "pavouci" nevadí. No to ale nevěděla, že během roku a půl jich budu mít doma 70ks a většinu jedovatých. Kvúli sklípkanům jsem si nechal na zakázku vyrobit skřín,kterou centrálně vytápím. Každý den sedím u sklípkanů cca. 2 hod. a koukám na ně jak na svatý obrázek. Žena mí říkala, že kdybych se staral o ní jak o sklípkany, že by byla štastná. Chodím každý měsíc na burzu a nedokážu z burzy odejít bez sklípkana. Peníze přepočítávám na sklípkany a říkám si za to by byl ten a ten. Na vánoce, narozeniny ,svátek co myslíte, že vždy chci?? Známí si myslí své a někteří nás již nenavštěvují kvůli sklípkanům. Když odjedu na delší dobu pryč ,tak mám sklípkaní absták. Už radši neříkám kolik peněz jsem za ně uvalil asi by to nepochopili

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru