Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kontrola podmienok v teráriu

Ahojte, nie som si istá podmienkami v mojom teráriu a pre moju agamu chcem len to najlepšie, preto vás skúsených chovateľov žiadam o kontrolu podmienok v mojom teráriu. A rovno aj o kontrolu agamy.
Terárium má rozmery 80*40*40cm. V teráriu je 3D pozadie , placatý čierny kameň pod bodovou výhrevnou žiarovkou Repti Basking Spot Lamp 60W+ UVB a UVA. na výhrevnom mieste je 47C v teplej časti je 27-28C a v najchladnejšej časti je 25C. Piesok mám do detských ihrísk. V teráriu sú ešte haluze a misky.
Agama má 10 mesiacov, je to samček má 42cm a 276gramov. Myslím že viac ako 5 mesiacov sa nezvliekal, čo sa mi nezdá v poriadku, ale prosím povedzte vy. Často sa udiera do skla, no ale čo sa mi najviac nepozdáva je to že na internete som čítala a pozerala iné agamy a oni zjedia naraz aj 10sarančí, čo ten môj 1 na deň. Kŕmim ho sarančami, cvrčkami, niekedy mu dám zophobasa alebo múčneho červa. Zelené moc neje, ale raz za týždeň si dá kúsok jablka. Inak je aktívny.
Vopred ďakujem za vaše odpovede.

Předmět Autor Datum
Rozmer terarka 80x40x40 (no budis), ale je to silno na hranici minima (ci tesne pod) 100x 50 x 50 (a… poslední
erwinius 13.07.2016 13:23
erwinius

Rozmer terarka 80x40x40 (no budis), ale je to silno na hranici minima (ci tesne pod) 100x 50 x 50 (ak nemas moznost vacsieho) je vhodnejsia.
Na vyhreve staci 40-45 (47 moze byt uz dost, aj ked je to len 2C rozdiel na hornej hranici)..to ci je to vela zistis ak agamka otvara prilis casto papulku aj mimo vyhrev (ale ak sa vyhrieva tak je otvorenie normalne).
Najchladnejsie 25 sa tiez celkom da aj ked 27-28 by malo byt pre ne ako najnizsia teplota (idealne v dakom ukryte).
Ked uz ma skoro rok, tak uz sa bude menejcasto zvliekat.
Piesok je lepsi filtracny do bazenov = frakcia 0,6 az 1,2mm.
Ale ak sa od 5mesiacov uz ani raz nezvliekol tak to je divne, akoby nerastol. Aky ma mesacny prirastok cm a vahy?
V dospelosti agamky prechadzaju pomaly na rastlinejsiu potravu.
Skus okupat (sampon nie :-)..) ale nie na vecer, tak aby sa mohla este vysusit na vyhreve dostatocne pred vypnutim svetla = Snad sa jej rozbehne travenie.
Drzim palce, daj vediet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru