Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem guttata - slepota?

Ahoj teraristi :-)
mám takový dotaz, ale nejdřív trochu popíšu situaci.
Jsem majitelem Užovky červené, která je 7 let stará. Myslím si, že to je samec. Užovku jsem koupil i s terárkem od chovatele, který ji měl v terárku společně s užovkou tenkoocasou. Tato užovka měla po dva roky snůžku vajec a jednou náhodou jsem byl přítomný páření - nobo si myslím, že to bylo tak :-) Z toho usuzuji, že moje Guttata je samec. Užovku tenkoocasou jsem prodal. Od té doby, cca 4 roky je Guttata sama. Terárko je velikosti 100x50x50cm. V jednoum koutě je žárovka a topný kámen v temnější části má úkryt. Užovka sama loví myši, občas menší potkany. Krmíme cca 1x za 7 -10 dní.

A teď otázky:
1) Mám divný pocit, že je hadice slepá. Je to možné? Had se zdá v normální kondici, zabarvení krásné, poslední svlečka cca 14 dní zpět v celku a v pohodě. Vždycky když pustím do terárka myš, tak mám pocit, že ji nevidí. Občas, ale ne často se mi zdá, že při útoku mine, pak se obvykle praští o stěnu či sklo. Někdy to jsou pořádné pecky. Bojím se, že si něco udělá. Poslední lov - krmení proběhlo v pátek, kdy had na myš zaútočil, ale minul, dal si do hlavy docela dost a od té doby si myšky nevšiml. 3 dny spolu žili nerušeně. Včera jsem myš našel utopenou. Možné je, že ji zabil a nechal být. Každopádně je to už cca 14 dní co nežrala. Zdá se vám to normální?

2) Jak se dá odhalit případná slepota?

3) Mohu k takto velkému hadovi dokoupit druhého? Líbí se mi variace užovek červených a rád bych možná ještě jednu pořídil. Akorát nemám místo na druhé terárium.

Díky za Váš čas a případné odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny